8 – FILOLOGJIA, GJUHËSIA, LETËRSIA

Në këtë kategori përfshihen këto llojet e Librave:

  • Çështje të përgjithshme që lidhen me gjuhësinë dhe letërsinë. Filologjia
  • Gjuhësia dhe gjuhët
  • Letërsia në përgjithësi
Edi Shukriu
Ungëshime
Prishtinë, 2014
ISBN: 978-9951-598-53-8
Edi Shukriu
Gjakim
Prishtinë, 1979
ISBN:
Edi Shukriu
Syri I Natës
Prishtinë, 1986
ISBN:
Edi Shukriu
Sonte Zemra Ime Feston
Prishtinë, 1972
ISBN:
Edi Shukriu
Kthimi I Euridikës
Prishtinë, 1987
ISBN:
Jani Thomai
Leksikologjia e gjuhës Shqipe
Tiranë, 2005
ISBN: 978-99943-1-693-9

 

 

Grup Autorësh 
Brerore Lirie
Therandë, 2014
ISBN:

Agron Agolli, Shaip Osmani

Shkrime Studimore

Fadil R. Dervishaj
Shembja e Shekullit XXI
Prishtinë, 2015
ISBN: 978-9551-560-22-1
Kolë Çetta
Një Copë Qiell (Poezi)
Prizren, 2014
ISBN:978-9951-674-14-0
Kolë Çetta
Kallëzime Popullore në Kujtesën time
Prizren, 2014
ISBN: 978-9951-674-13-3
Kolë Çetta
Mendime të Arta (IV) Fjalë të urta
Prizren, 2015
ISBN: 978-9951-8845-6-3
Drenusha F. Kryeziu
Unë dhe Poezia
prizren, 2009
ISBN: 978-9951-444-47-7
Drenusha F. Kryeziu
Vetëm një çast
Prizren, 2010
ISBN: 978-9951-444-67-5
Drenusha F. Kryeziu
Hijet e Shpirtit
Prizren, 2013
ISBN: 978-9951-444-95-8
Mehmet Vokshi
Shqipnija  e shqiptarvet
Prishtinë, 2011
ISBN:
Shpresa Hoxha
Fjalor Fjalësh e shprehjesh Turke
Prishtinë, 2015
ISBN: 978-9951-518-12-3
Ali Dhrimo, Edmind Tupaj, Esherf Ymeri
Fjalor Sinonimik i Gjuhës Shqipe
Tiranë, 2007
ISBN: 9789994392070
Grup Autorësh
Fjalor i Shqipes së Sotme
Tiranë, 2002
ISBN: 99927-1-607-X
Pavli Qesku
Fjalor Themelor i Gjuhës Shqipe
Tiranë, 2012
ISBN: 978-99943-92
Grup Autorësh
Fjalor i Gjuhës Shqipe
Tiranë, 2006
ISBN; 99943-817-5-X
Ali Dhrimo - Rami Memushaj
Fjalor Drejtshkrimor i Gjuhës Shqipe
Tiranë, 2011
ISBN: 978-99956-830-4-7
Jani Thomai
Fjalor frazeologjik i Gjuhës Shqipe
Tiranë, 2010,
ISBN: 978-99956-830-6-1

 

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

"Në ditën e dytë të vizitës në Austri, me 31.03.2015 Rektori i UPZ-së, Prof. Dr. Ramë Vataj ka vizituar Universitetin e Shkencave të Aplikuara – Technikum-Vjenë, ku është takuar me Prof. DI Dr. Christian Kollmitzer, Prorektor dhe Udhëheqës i Departamentit për Electronic Engineering, prof. DI Dr. Thomas Sommer, Udhëheqës i Departamentit të Masterit për „Telekommunikation und Internettechnologien” dhe   Mag. Dr. Sandra Allmayer, MA, Udhëheqëse e Marrëdhënieve Ndërkombëtare. Ndërsa pjesë e delegacionit nga UPZ ishte edhe Prof.Ass.Dr. Artan Dermaku - Dekan në FSHK dhe Prof.Ass.Dr. Xhevahir Bajrami profesor në këtë fakultet. Në takim është biseduar për format e bashkëpunimit të ndërsjellë në mes të  FH Technikum Wien në Vjenë dhe UPZ-së, me theks të veçantë në mundësitë e  mobilitetit të profesorëve dhe mundësisë që studentet tanë të vazhdojnë studimet në nivelin Master, apo edhe përmes programit ERASMUS, për një apo dy semestra në nivelin Bachelor në këtë Universitet. Duke ditur se ky Universitet prestigjioz në Vjenë është shumë i njohur në Teknologji , është kërkuar nga UPZ që Technikum Vjene të ndihmoj në krijimin e laboratorëve teknologjik gjë që u pranua me dëshirë nga ana e tyre. Gjithashtu treguan një gatishmëri të madhe që studentët tanë të mund të vijojnë pjesën praktike sidomos në semestrin e pestë dhe të gjashtë të studimeve Bachelor në laboratorët e këtij Universiteti. Gjithashtu në takim është treguar gatishmëri e FH Technikum Wien që mësimdhënësit e tyre të mbajnë ligjërata në UPZ si dhe anasjelltas që Profesorët e UPZ të mbajnë ligjërata në këtë Universitet si mësimdhënës mysafir. Duke pasur parasysh se programi TIT në Fakultetin e Shkencave Kompjuterike në UPZ është shumë i përafërt me programet ekzistuese të Technikum u ra dakord që studentët tanë janë të mirëpritur për të bërë vazhdimin e studimeve Master në drejtimet e tyre përkatëse. Vizita në këtë universitet prestigjioz të Austrisë ishte shumë e suksesshme dhe së shpejti do të formalizohet nënshkrimi i marrëveshjes së bashkëpunimit në mes të dy universiteteve."

Rektori Vataj ka vizituar Universitetin e Shkencave të Aplikuara – Technikum në Vjenë

Rektori Vataj ka vizituar Universitetin e Shkencave të Aplikuara – Technikum në Vjenë

Në ditën e dytë të vizitës në Austri, me 31.03.2015 :Rektori i UPZ-së, Prof. Dr. Ramë Vataj ka vizituar Universitetin e Shkencave të Aplikuara – Technikum-Vjenë, ku është takuar me Prof. DI Dr. Christian Kollmitzer, Prorektor dhe Udhëheqës i Departamentit për Electronic Engineering, prof. DI Dr. Thomas Sommer, Udhëheqës i Departamentit të Masterit për „Telekommunikation und Internettechnologien” dhe Mag. Dr. Sandra Allmayer, MA, Udhëheqëse e Marrëdhënieve Ndërkombëtare. Ndërsa pjesë e delegacionit nga UPZ ishte edhe Prof.Ass.Dr. Artan Dermaku - Dekan në FSHK dhe Prof.Ass.Dr. Xhevahir Bajrami profesor në këtë fakultet.