Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Profesorët Meier dhe Werzilek nga Universiteti i Innsbruck-ut mbajtën një sërë ligjëratash me studentët e UPZ-së

03 Mars 2017

 

Në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren këtë javë kanë qëndruar dy profesor nga Universiteti i Innsbruck në kuadër të programit ERASMUS +. Atanë kanë mbajtur ligjërata të vlefshme për studentët e drejtimeve të ndryshme të UPZ-së. Prof. Dr. Forg Meier dhe Prof. Dr. Roland Werzilek, mbajtën ligjërata për studentët e Fakultetit të Filologjisë,drejtimi i Gjermanishtes, për studentët e Fakultetit të Edukimit, të Juridikut dhe të Ekonomikut. Ardhjen e këtyre profesorëve nga ky universitet prestigjioz evropian e ka organizuar Prof. Ass. Dr. Kimete Canaj dhe Prof. Dr. Izer Maksuti, të dy këta profesor në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren.

Profesorët Werzilek dhe Meier me këtë rast theksuan se janë ndier mjaftë mirë në Prizren për këto ditë sa kanë qëndruar dhe se janë impresionuar me stafin e përgatitur që ka drejtimi i gjermanishtes në kuadër të UPZ-së, si dhe me interesimin e madh të studentëve për të mësuar dhe nivelin shumë të mirë të njohurive të gjuhës gjermane dhe angleze. Ata thanë se kanë pasur një debat mjaft të frytshëm me personelin akademik të drejtimit të gjermanishtes dhe se kanë diskutuar për mënyrën e avancimit të këtij programe në të ardhmen. Ata shtuan se janë të gatshëm të mbështesin UPZ-në në shumë aspekte me qëllim që të zhvillohet ky universitet.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2014, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

"Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit. "

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit.