Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Komandanti i kontingjentit të KFOR-it gjerman, koloneli Jochen Gumprich vizitoi UPZ-në

16 Mars 2017

Universitetin ‘Ukshin Hoti” në Prizren, e ka vizituar komandanti i kontingjentit të KFOR-it gjerman në Prizren, koloneli Jochen Gumprich me bashkëpunëtorët e tij. Kjo vizitë ishte në kuadër të bisedave rreth shfrytëzimit të mëtutjeshëm të Kampit Fushor në Prizren, për të cilën gjë është i interesuar edhe UPZ. Koloneli Gumprich u njoftua nga Rektori Prof. Dr. Ramë Vataj dhe Prorektori Prof. Ass. Dr. Kadri Kryeziu me gjendjen ekzistuese të UPZ-së dhe qëllimin e këtij universiteti për të marr kampin e KFOR pas përfundimit të misionit. Pas takimit, delegacioni nga kontingjenti gjerman i KFOR u njoftua me infrastrukturën ekzistuese në kampusin e UPZ-së. Gjatë kësaj vizite ata diskutuan për hapat e mundshëm të mëtutjeshëm, siç është bërja e studimit të fizibilitetit, për të parë se cilat janë mundësitë për të shfrytëzuar infrastrukturën aktuale të kampit për nevojat e UPZ-së.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

"Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit. "

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit.