Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Debat në UPZ rreth transparencës të organeve të drejtësisë

14 Prill 2017

Lëvizja FOL, si pjesë e programit “Kërko Drejtësi”, ka organizuar të enjten diskutimin me studentë të fakultetit juridik të UPZ për temën “Transparenca e sistemit gjyqësor”. Pjesë e këtij debati që është organizuar në amfiteatrin e fakultetit ekonomik të UPZ “ Ukshin Hoti”, ishin zyrtarë të Gjykatës, Prokurorisë, Odës së Avokatëve në Prizren, ministrisë së Drejtësisë dhe të Universitetit të Prizrenit. Para studentëve, rreth temës i pari ka folur zv/kryetari i Gjykatës Themelore ,Skender Çoçaj, i cili tha se në këtë institucion ka angazhime konkrete që niveli i transparencës të jetë i lartë, duke filluar nga seancat e hapura gjyqësore. Shqipe Kusari, këshilltare juridike në ministrinë e Drejtësisë, tha se ky institucion aktualisht është duke u anagzhuar në hartimin e legjislacionit për fuqizimin e sundimit të Ligjit, përfshirë Ligjin për Gjykatat, theksoi ajo. Mehreme Hoxha, nga Prokuroria Themelore e Prizrenit, tha gjithashtu se ky institucion është transparent me punën e tij karshi opinionit, ndërsa përmendi disa sfida që e përcjellin institucionin e hetuesisë siç janë mungesa e stafit administrativ dhe prokurorëve. Prorektori i UPZ-së, Kadri Kryeziu, tha se hartimi i një rregullore të përbashkët ndërmjet institucioneve përkatëse dhe shoqërisë civile, do të ndikonte dukshëm në përmirësimin e gjendjes aktuale të transparencës së kërkar nga organet e drejtësisë. Studentët parashtruan disa pyetje rreth kësaj teme,që kishin të bënin në përmirësimin e transparancës në këto institucione. Diskutimi ka trajtuar çështje të rëndësishme të transparencës së gjyqësorit duke përfshirë: publikimin e vendimeve të gjykatave, çasja në seancat gjyqësore dhe arsyet e anulimit të tyre, dhe tema të tjera të nevojshme për ngritjen e besimit të qytetarëve në gjyqësorin e Kosovës.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

"Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit. "

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit.