Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

UPZ-në e vizitoi një delegacion nga James Madison University i SHBA-ve

11 Maj 2017

Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren,Prof. Dr. Ramë Vataj, me bashkëpunëtorë, të mërkurën ka pritur një delegacion nga Universiteti Jemes Medison-Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Në takim ishin edhe menaxhmenti i Universitetit “Fehmi Agani” –Gjakovë si dhe përfaqësuesit e MASHT. Kjo vizitë në UPZ ishte në vazhdën e vizitave që përfaqësues të këtij universiteti prestigjioz amerikan i kanë bërë universiteteve publike në Kosovë. Delegacioni i JMU-së përbëhet nga profesorët: JoAnne Breëster, Michael Stoloff, Vesna Hart dhe Ahmet Shala.

Rektori i UPZ-së, Prof. Dr. Ramë Vataj, prezantoi historikun e UPZ-së, strukturën menaxhuese, njësitë akademike si dhe të arriturat dhe sfidat e UPZ-së. Ai theksoi se megjithëse është universitet i ri është zhvilluar mjaftë mirë. Rektori Vataj shtoi se UPZ është i gatshëm për bashkëpunim në fushat e interesit të dyanshëm.

Po ashtu edhe Rektori i Universitetit “Fehmi Agani” në Gjakovë, bëri një prezantim të këtij universiteti.

Në anën tjetër, Michael L. Stoloff, dekan i asocuar në JMU foli përreth mundësive të bashkëpunimit në mes dy universiteteve, duke i vënë theks më të madh mundësive të shkëmbimit të studentëve për studime semestrale apo master si dhe për qasje në librari digjitale në mënyrë që të mundësohen më shumë burime për kërkime shkencore.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

"Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit. "

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit.