Ngjarje

Universiteti i Prizrenit

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Universitetin “Ukshin Hoti” e vizituan ekspertët e jashtëm në kuadër të procesit të riakreditimit të programeve ekzistuese në FE, FSHK dhe FF

16 Maj 2017

Universitetin “Ukshin Hoti” e vizituan ekspertët e jashtëm në kuadër të procesit të riakreditimit të programeve ekzistuese nw FE, FSHK dhe FF

Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, të martën ka pritur në vizitë ekspertët e jashtëm të Agjencisë të Akreditimit të Kosovës, në kuadër të procesit të riakreditimit të programeve ekzistuese në Fakultetin e Ekonomisë(niveli Master), atë të Shkencave Kompjuterike(niveli Master) dhe atë të Filologjisë. Në vizitë ishte grupi i ekspertëve në këtë përbërje: Prof.Dr. Andrew Goodspeed/ South East European University (MK), Prof.Dr.DhurataShehri/ University of Tirana (AL), Prof.Dr. Patricia Kotnik/ University of Ljubljana (SI), Prof.Dr.PeeterNormak/ Tallinn University (EE) si dhe zyrtarët përkatës të Agjencisë së Akreditimit të Kosovës. Fillimisht ata janë takuar me përfaqësuesit e menaxhmentit, në përbërje nga Prorektori për Marrëdhënie me Jashtë dhe Ngritje të Cilësisë, Dr. Sc. Sadik Idrizi, Prorektori për Infrastrukturë, Prof. Ass. Dr. Kadri Kryeziu, u.d. Sekretari i Përgjithshëm, Burim Berisha dhe koordinatori për cilësi, PhD Cand. Jasmin Jusufi.

Menaxhemti prezantoi punën që është bërë në riakreditimin e këtyre programe, në kuadër të rregullave përkatëse, duke theksuar se të gjitha kërkesat në suaza të mundësive ekzistuese janë plotësuar për riakreditimin e këtyre programeve.

Më pas ekspertët e jashtëm dhe ata nga AKA-janë takuar me bartësit e programe që janë në proces të riakreditimit, me personelin akademik dhe me përfaqësuesit e studentëve. Ata po ashtu janë njoftuar me infrastrukturën ekzistuese të këtyre fakulteteve, përfshirë edhe kabinetet e informatikës dhe bibliotekat.

 

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2014, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

"Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit. "

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit.