Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Në Universitetin”Ukshin Hoti”u mbajt sesion informues për mundësitë e migrimit të rregullt në vendet e BE-së

14 Nëntor 2017

Në këtë sesion informues një fjalë rasti e ka mbajtur edhe Rektori i UPZ-së, Prof. Dr. Ramë Vataj, ndërsa panelistë ishin përfaqësues nga institucionet përgjegjëse për menaxhimin me çështje të Migracionit, ambasadorë dhe shefa të misioneve diplomatike,  ekspertë për çështje të migracionit nga Austria, Belgjike dhe Holanda, përfaqësues të projektit GIZ DIMAK.

 

Një fjalë rasti mbajti edhe Ilmi Zeka zv.ministër i Punëve të Mbrendëshme dhe koordinator nacional për migrim, Timo Langemeier, këshilltar rezident i binjakëzimit në projektin e BE-së: “Fuqizimi i Institucioneve të Kosovës në menaxhimin efektiv të migrimit”, Katy Verzelen, eksperte e migrimit në zyrën belge për migrim me temë: Migrimi i Rregullt dhe pasojat e migrimit të parregullt, Peter Schreiner, ekpert i migrimit në Ministrinë e Punëve të Brendëshme të Austrisë: Migrimi masiv nga Kosova në 2015: Analiza bazuar në përvojë. Mundësitë e migrimit të ligjshëm për në Austri, Edmond Gashi, Koordinator kombëtar për Qendrën Informuese Gjermane për Migrim, trajnimprfesional dhe karierë “Dimak”: Mundësitë e vetë-zhvillimit në Kosovë dhe mundësitë rajonale.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

"Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit. "

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit.