Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Në UPZ promovohet puna e shkrimtares austriake Rosemarie Eichinger

23 Nëntor 2017

Në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të enjtën është promovuar puna e studiueses austriake Rosemarie Eichinger. Ajo ka studiuar historinë në Vjenë, ku edhe jeton. Eichinger filloi të shkruante pas diplomimit. Ka specializuar në literaturën e fëmijëve dhe të rinisë . Ajo mori disa çmime dhe bursa për punën e saj (ndër të tjera, me kohë të shkruar, Konkursin e Librit të Rinisë, Bursën Mira Lobe 2009, Çmimin Austriak për Fëmijët dhe Rininë 2014 për "Essen Tote Erdbeerkuchen?"). "Më pëlqen të shkruaj për fëmijët dhe adoleshentët sepse e bën më të lehtë për mua të kaloj kufij. Në jetën e përditshme ekzistojnë kufij të mjaftueshëm. Përveç kësaj, fëmijët i qasen teksteve më drejtpërsëdrejti, janë më pak analitikë sesa të rriturit. Përmbajtja dhe tensioni janë të rëndësishme. Jo më pak për mua si një shkrimtar, që në fillim të një historie nuk e di se si përfundon ".  Ky eveniment është organizuar nga ana e Ambasadës Austriake dhe Bibliotekës Austriake në Prishtinë në bashkëpunim me degen e gjuhës gjermane në Fakultetin e Filogjisë në UPZ.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

"Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit. "

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit.