Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Në UPZ u promovua romani i Fate Velaj “NILKON”

13 Prill 2018

Romani më i ri i shkrimtarit Fate Velaj “NILKON" vjen për studentët dhe publikun vendas përmes Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, ku të premten është bërë promovimi . Po këtë ditë është promovuar edhe pjesa e dytë e trilogjisë “Kreuztanne’ e këtij autori që është edhe piktor, fotograf, eseist dhe deputet i Kuvendit të Shqipërisë. Rektori Vataj theksoi se është nderë dhe privilegj për UPZ-në që të organizojë promovimin e krijimtarisë së një shqiptari, veprat e së cilit flasin shumë. Punën e autorit e vlerësuan lartë edhe u.d. Dekani i Fakultetit të Filologjisë, Prof. Dr. Flamur Shala dhe Prof. Dr. Vjollca Dibra. Vlen të theksohet se në UPZ autori dhe deputeti Fate Velaj vjen me ftesë të profesorit të UPZ, Prof. Dr. Izer Maksuti.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Prof. Dr. Ramë Vataj – Rektor në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, uron të gjithë mësimdhënësit e UPZ-së dhe të gjithë niveleve të arsimit në Kosovë dhe më gjerë për Ditën e Mësuesit – 7 Marsin.  Në këtë ditë të veçantë kujtojmë me mirënjohje mësuesit dhe pedagogët që me sakrificë në kohëra të vështira u përpoqën të na edukojnë me ndershmëri dhe përkushtim. Ditë më parë organizuam me një ceremoni madhështore përvjetorin e SHLP-së, nga e cila vatër e arsimit të lartë për më shumë se gjysmë shekulli kanë dalë mijëra mësues të cilët kanë edukuar dhjetëra gjenerata. UPZ vazhdon traditën e kualifikimit të mësimdhënësve të rajonit të Prizrenit dhe me gjerë, përderisa si universitet është zgjeruar duke ofruar kuadro të përgatitur edhe për fushat e tjera. Urime 7 Marsin - Ditën e Mësuesit! Prof. Dr. Ramë Vataj – Rektor Universiteti “Ukshin Hoti” – Prizren "

Urimi i Rektorit Vataj për 7 Marsin - Ditën e Mësuesit

Urimi i Rektorit Vataj për 7 Marsin - Ditën e Mësuesit

Prof. Dr. Ramë Vataj – Rektor në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, uron të gjithë mësimdhënësit e UPZ-së dhe të gjithë niveleve të arsimit në Kosovë dhe më gjerë për Ditën e Mësuesit – 7 Marsin. Në këtë ditë të veçantë kujtojmë me mirënjohje mësuesit dhe pedagogët që me sakrificë në kohëra të vështira u përpoqën të na edukojnë me ndershmëri dhe përkushtim.