Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

delegacion nga Northen Illinois University në Çikago –SHBA ka vizituar Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren. Delegacioni ishte në përbërje nga Anthony Proston, Drejtor i Programit Global të këtij Universiteti dhe Bajram Spahiu, Menaxher në Programin Global në këtë Universitet, të cilët janë takuar me stafin menaxhues të UPZ-së.

 

Takimi ishte mjaft i frytshëm, ku u arrit pajtimi që të nënshkruhet, në një të ardhme shumë të afërt, marrëveshja për bashkëpunim në mes të dy universiteteve. Marrëveshja pritet të nënshkruhet më 6 gusht, kur një delegacion i lartë nga Northen Illinois University, i udhëhequr nga Prorektori për Marrëdhënie me Jashtë do të vizitojë UPZ-në.

 

Krahas sukseseve që ka korr Universiteti “Ukshin Hoti” në Prizren në të gjitha fushat, vendosja e bashkëpunimit me këtë universitet prestigjioz nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, është një sukses jashtëzakonisht i madh.

 

Shumë shpejt një grup prej 20 studentësh të UPZ-së pritet që të udhëtojnë për në SHBA për një vizitë studimore në këtë universitet.

 

Gjithashtu të dyja universitetet në të ardhmen do të bashkëpunojnë në fushat akademike, në shkëmbimin e stafit akademik dhe të studentëve dhe në zhvillimin e programeve të përbashkëta të studimit.

 

Prof. Dr. Zahadin Shemsidini, u. d. Rektor i UPZ-së e vlerësoj lartë fillimin e bashkëpunimit me këtë universitet prestigjioz nga SHBA dhe theksoi se për UPZ-në do të jetë festë e madhe rasti i nënshkrimit të marrëveshjes së bashkëpunimit. Ai falënderoi përfaqësuesit e këtij universiteti për angazhimin që kjo të realizohet.

 

Anthony Proston, Drejtor i Programit Global në Northen Illinois University në Çikago –SHBA, theksoi se ata janë të gatshëm që të ndihmojnë Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren në të gjitha fushat, dhe vlerësoi lartë arritjet dhe sukseset që ka shënuar UPZ gjerë më tani.

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

"Në ditën e dytë të vizitës në Austri, me 31.03.2015 Rektori i UPZ-së, Prof. Dr. Ramë Vataj ka vizituar Universitetin e Shkencave të Aplikuara – Technikum-Vjenë, ku është takuar me Prof. DI Dr. Christian Kollmitzer, Prorektor dhe Udhëheqës i Departamentit për Electronic Engineering, prof. DI Dr. Thomas Sommer, Udhëheqës i Departamentit të Masterit për „Telekommunikation und Internettechnologien” dhe   Mag. Dr. Sandra Allmayer, MA, Udhëheqëse e Marrëdhënieve Ndërkombëtare. Ndërsa pjesë e delegacionit nga UPZ ishte edhe Prof.Ass.Dr. Artan Dermaku - Dekan në FSHK dhe Prof.Ass.Dr. Xhevahir Bajrami profesor në këtë fakultet. Në takim është biseduar për format e bashkëpunimit të ndërsjellë në mes të  FH Technikum Wien në Vjenë dhe UPZ-së, me theks të veçantë në mundësitë e  mobilitetit të profesorëve dhe mundësisë që studentet tanë të vazhdojnë studimet në nivelin Master, apo edhe përmes programit ERASMUS, për një apo dy semestra në nivelin Bachelor në këtë Universitet. Duke ditur se ky Universitet prestigjioz në Vjenë është shumë i njohur në Teknologji , është kërkuar nga UPZ që Technikum Vjene të ndihmoj në krijimin e laboratorëve teknologjik gjë që u pranua me dëshirë nga ana e tyre. Gjithashtu treguan një gatishmëri të madhe që studentët tanë të mund të vijojnë pjesën praktike sidomos në semestrin e pestë dhe të gjashtë të studimeve Bachelor në laboratorët e këtij Universiteti. Gjithashtu në takim është treguar gatishmëri e FH Technikum Wien që mësimdhënësit e tyre të mbajnë ligjërata në UPZ si dhe anasjelltas që Profesorët e UPZ të mbajnë ligjërata në këtë Universitet si mësimdhënës mysafir. Duke pasur parasysh se programi TIT në Fakultetin e Shkencave Kompjuterike në UPZ është shumë i përafërt me programet ekzistuese të Technikum u ra dakord që studentët tanë janë të mirëpritur për të bërë vazhdimin e studimeve Master në drejtimet e tyre përkatëse. Vizita në këtë universitet prestigjioz të Austrisë ishte shumë e suksesshme dhe së shpejti do të formalizohet nënshkrimi i marrëveshjes së bashkëpunimit në mes të dy universiteteve."

Rektori Vataj ka vizituar Universitetin e Shkencave të Aplikuara – Technikum në Vjenë

Rektori Vataj ka vizituar Universitetin e Shkencave të Aplikuara – Technikum në Vjenë

Në ditën e dytë të vizitës në Austri, me 31.03.2015 :Rektori i UPZ-së, Prof. Dr. Ramë Vataj ka vizituar Universitetin e Shkencave të Aplikuara – Technikum-Vjenë, ku është takuar me Prof. DI Dr. Christian Kollmitzer, Prorektor dhe Udhëheqës i Departamentit për Electronic Engineering, prof. DI Dr. Thomas Sommer, Udhëheqës i Departamentit të Masterit për „Telekommunikation und Internettechnologien” dhe Mag. Dr. Sandra Allmayer, MA, Udhëheqëse e Marrëdhënieve Ndërkombëtare. Ndërsa pjesë e delegacionit nga UPZ ishte edhe Prof.Ass.Dr. Artan Dermaku - Dekan në FSHK dhe Prof.Ass.Dr. Xhevahir Bajrami profesor në këtë fakultet.