8 – FILOLOGJIA, GJUHËSIA, LETËRSIA

Në këtë kategori përfshihen këto llojet e Librave:

  • Çështje të përgjithshme që lidhen me gjuhësinë dhe letërsinë. Filologjia
  • Gjuhësia dhe gjuhët
  • Letërsia në përgjithësi
Edi Shukriu
Ungëshime
Prishtinë, 2014
ISBN: 978-9951-598-53-8
Edi Shukriu
Gjakim
Prishtinë, 1979
ISBN:
Edi Shukriu
Syri I Natës
Prishtinë, 1986
ISBN:
Edi Shukriu
Sonte Zemra Ime Feston
Prishtinë, 1972
ISBN:
Edi Shukriu
Kthimi I Euridikës
Prishtinë, 1987
ISBN:
Jani Thomai
Leksikologjia e gjuhës Shqipe
Tiranë, 2005
ISBN: 978-99943-1-693-9

 

 

Grup Autorësh 
Brerore Lirie
Therandë, 2014
ISBN:

Agron Agolli, Shaip Osmani

Shkrime Studimore

Fadil R. Dervishaj
Shembja e Shekullit XXI
Prishtinë, 2015
ISBN: 978-9551-560-22-1
Kolë Çetta
Një Copë Qiell (Poezi)
Prizren, 2014
ISBN:978-9951-674-14-0
Kolë Çetta
Kallëzime Popullore në Kujtesën time
Prizren, 2014
ISBN: 978-9951-674-13-3
Kolë Çetta
Mendime të Arta (IV) Fjalë të urta
Prizren, 2015
ISBN: 978-9951-8845-6-3
Drenusha F. Kryeziu
Unë dhe Poezia
prizren, 2009
ISBN: 978-9951-444-47-7
Drenusha F. Kryeziu
Vetëm një çast
Prizren, 2010
ISBN: 978-9951-444-67-5
Drenusha F. Kryeziu
Hijet e Shpirtit
Prizren, 2013
ISBN: 978-9951-444-95-8
Mehmet Vokshi
Shqipnija  e shqiptarvet
Prishtinë, 2011
ISBN:
Shpresa Hoxha
Fjalor Fjalësh e shprehjesh Turke
Prishtinë, 2015
ISBN: 978-9951-518-12-3
Ali Dhrimo, Edmind Tupaj, Esherf Ymeri
Fjalor Sinonimik i Gjuhës Shqipe
Tiranë, 2007
ISBN: 9789994392070
Grup Autorësh
Fjalor i Shqipes së Sotme
Tiranë, 2002
ISBN: 99927-1-607-X
Pavli Qesku
Fjalor Themelor i Gjuhës Shqipe
Tiranë, 2012
ISBN: 978-99943-92
Grup Autorësh
Fjalor i Gjuhës Shqipe
Tiranë, 2006
ISBN; 99943-817-5-X
Ali Dhrimo - Rami Memushaj
Fjalor Drejtshkrimor i Gjuhës Shqipe
Tiranë, 2011
ISBN: 978-99956-830-4-7
Jani Thomai
Fjalor frazeologjik i Gjuhës Shqipe
Tiranë, 2010,
ISBN: 978-99956-830-6-1

 

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas, Prizren, Rinor Nuhiu, Zyrtar për Komunikim, Aktiviteti i USAID Drejtësia Vlen. Në fund pati diskutim në mes të panelistëve dhe pjesëmarrësve mbi të gjeturat dhe rekomandimet e raportit: Hartëzimi i nevojave të Komuniteteve për Drejtësi. "

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas