9 - STUDIME KRAHINORE, GJEOGRAFIA, BIOGRAFIA, HISTORIA

Në këtë kategori përfshihen këto llojet e Librave:

  • Arkeologjia
  • Studime krahinore
  • Gjeografia, Eksplorimi i tokes dhe i vendeve te veçanta, Udhëtimet
  • Biografitë, Gjenealogjitë, Heraldika
  • Shkenca e historisë, Shkencat ndihmese te historisë, Historiografia
  • Historia në përgjithësi
Edi Shukriu
Kosova Antike
Prishtinë,2004
ISBN: 9951-450-27-X
Edi Shukriu
Gra të Shquara Shqiptare
Prishtinë,2003
ISBN: 9951-8557-0-9
Edi Shukriu
Kisha e Shën Prendës Prizren
Prishtinë,2012
ISBN: 978-9951-16-049-0
Sabahajdin Cena
Kasim Haxhimurati
Rahovec, 2014
ISBN:
Avdi Ibrahimi
Besa e Mbajtur e Kaqakut Sali Shabani
Prizren, 2014
ISBN: 978-9951-14-4
Roger Keesing, Andrew Strathern
Antropologjia Kulturore
UFO Pres, 2008
ISBN: 978-99956-19-05-3
Jusuf Buxhovi
Kosova  Antika Mesjeta Libri i Parë
Prishtinë, 2014
ISBN: 978-9951-06-377-7
Jusuf Buxhovi
Kosova Perandoria Osmane Libri i Dytë
Prishtinë, 2014
ISBN: 978-9951-06-379-1
Jusuf Buxhovi
Kosova Nga Konferenca e Londrës deri te Protektorati ndërkombëtar Libri i Tretë
Prishtinë, 2014
ISBN: 978-9951-06-382-1
Noel Malcolm 
Kosova Një Histori e shkurtër
Prishtinë, 2011
ISBN: 978-9951-417-53-2
Drita Halimi- Statovci
Veshjet Shqiptare të Kosovës
Prishtinë, 2009
ISBN: 978-9951-411-84-4
Drita Halimi- Statovci
Nga Djepi në Përjetësi
Prishtinë, 2014
ISBN: 978-9951-596-96-1
Frano Prendi, Adem Bunguri
Studime për Prehistorinë e Shqiprisë
Tiranë, 2014
ISBN: 978-9928-172-18-1
Selim Islami
Kultura Ilire e Tumave të Matit
Prishtinë, 2013
ISBN: 978-9951-604-00-0
Frano Prendi
Studime Arkeologjike 1
Prishtinë, 2008
ISBN: 978-9951-555-01-2
Frano Prendi
Archaeological Studies
Prishtinë, 2008
ISBN: 978-9951-555-02-9

Frano Prendi, Adem Bunguri
Bronzi i Hershëm në Shqipëri
The Early Bronze Age in Albania

Prishtinë, 2008
ISBN: 978-9951-555-00-5

Akademia e Shkencave e Shqipërisë Instituti i Historisë
Historia e Popullit Shqiptar I
Tiranë, 2002
ISBN: 99927 1 622 3
Akademia e Shkencave e Shqipërisë Instituti i Historisë
Historia e Popullit Shqiptar II
Tiranë, 2002
ISBN: 99927 1 623 1
Akademia e Shkencave e Shqipërisë Instituti i Historisë
Historia e Popullit Shqiptar III
Tiranë, 2007
ISBN: 978 99943 1 269 61
Akademia e Shkencave e Shqipërisë Instituti i Historisë
Historia e Popullit Shqiptar IV
Tiranë, 2009
ISBN: 978 99943 1 452 2
Vasil S. Tole
100 këngë, Himne dhe marshe patriotike Shqiptare
Tiranë, 2012
ISBN: 978-9928-08-088-2
Petrika Thengjilli
Skënderbeu Arritje, mangësi pikëpamje të ndryshme
Prishtinë, 2012
ISBN: 978-9951-8859-5-9
Mehmet Hajrizi, Gani Sylaj
Nga Grupi Revolucionar te Fronti i Republikës
Prishtinë, 2014
ISBN: 978-9951-409-40-7
John Baylis,James J. Wirtz, Colin S. Fray, Eliot Cohen
Strategjia në botën Bashkëkohore
Tiranë, 2013
ISBN:

 

Robert Kagan
Bota që krijoi Amerika
Tiranë, 2012
ISBN: 978-9928-136-12-1
Adam Smith 
Pasuria e Kombeve
Tiranë, 2000
ISBN: 99943-727-4-2
Edlira Gjuraj
Kultura Kombëtare në Kulturën Organizative
Tiranë, 2013
ISBN: 978-99956-39-83-9
Shaban Demiraj 
Epiri, Pellazgët, Etruskët dhe Shqiptarët
Tiranë, 2008
ISBN: 978-99956-682-2-8
Grup Autorësh 
Historia e shtetit dhe së drejtës në Shqipëri
Tiranë, 2007
ISBN: 978-99943-756-6-0
Franc Nopça 
Fiset e Malësisë së shqipërisë veriore dhe e drejta zakonore e tyre
Tiranë, 2013
ISBN: 978-9928-110-35-0
Vasil S. Tole
Himni Kombëtar
Tiranë, 2013
ISBN: 978-9928-08-122-3
Nuri Dragoj
Prapaskenat e Konferencës së Londrës 1912-1913
Iceberg, 2014
ISBN: 978-9928-4140-8-3
Akademia e Shkencave e Shqipërisë Instituti i Historisë
Beteja e Kosovës 1389
Tiranë, 2005
ISBN: 978-99943-73-31-4
Tafil Boletini
Kujtime pranë Isa Boletinit & përballë sfidave të kohës
Tiranë, 2013
ISBN: 978-9928-4039-8-8
Sabina Voqarri
Rite, Doke dhe Zakone të martesës në tiranë dhe rrethinat e saj
Tiranë, 2014
ISBN: 978-992841-410-6
Skender Blakaj
Lidhja Shqiptare e Prizrenit
Prishtinë, 2013
ISBN: 978-9951-452-12-0
Kristo Frashëri
Historia e Qytetërimit Shqiptar
Tiranë, 2008
ISBN: 978-99956-10-13-5
Marenglen Verli
Aspekte rreth krijimit dhe zgjedhjes së çështjes Shqiptare ( Shek XIX-XX)
Tiranë, 2014
ISBN: 978-9928-4209-7-8
Marenglen Verli
Shqiptarët në Optikën e Diplomacisë Astro-Hungareze 1877-1918
Tiranë, 2014
ISBN: 978-9928-4209-3-0
Afrim Hoti, Arton Musliu
Parimi i Vetëvendosjes dhe Evoluimi i tij në të drejtësn ndërkombëtare
Prishtinë, 2015
ISBN: 978-9951-45-9-42-6

 

Hakif Bajrami
Politika Serbe për rikolonozimin e Kosovës me sllavë 1945-1948
Prishtinë, 2002
ISBN: 9951-03-002-5
Bardhyl Mahmuti 
Mashtrimi i Madh
Çabej, 2015
ISBN:

 

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

"Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit. "

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit.