UNIVERSITETI I PRIZRENIT “UKSHIN HOTI”

BASHKËPUNIMI NDËRKOMBËTAR

Bashkëpunimi ndërkombëtar për Universitetin e Prizrenit është prioritet. Për faktin që me anë të ndërkombëtarizimit dhe krijimit të partnerëve universiteti ynë do të përfitojë përvoja nga universitetet me traditë dhe universitetet e zhvilluara. Njëri nga hapat që UPZ ka bërë drejtë ndërkombëtarizimit është edhe themelimi i zyrës për mardhënie ndërkombëtare dhe caktimi i kordinatorit. Brenda periudhës 2014-2018 ne synojmë të arrijë partneritet me dhjetra universitete, dhe të nënshkruajmë kontrata bashkëpunimi në fusha të ndryshme, si shkëmbimi i studentëve, hulumtimet e përbashëta shkencore, organizimi i panaireve, seminareve të ndryshme pune, etj.

Universiteti i Prizrenit deri më tani ka lidhë marrëveshje për bashkëpunim me universitetet e poshtëshënuara:

a)

 • 1.      Universiteti i Bremeni, Germany
 • 2.      Universiteti i Cologne, Germany
 • 3.      Universiteti i Hamm-Lippstadt, Germany
 • 4.      Universiteti i Sakaria, Turqi
 • 5.      Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”
 • 6.      Universiteti i Balikesirit, Turqi
 • 7.      Universiteti i Nigde, Turqi
 • 8.      Universiteti i Bharathit, Indi
 • 9.      Universiteti i Koxhaelit, Turqi
 • 10.  Universiteti i Tiranës – Shqipëri
 • 11.  Universitetit Trakya, Edirne, Turqi
 • 12.  Universiteti “Fan S. Noli”, Korçë, Shqipëri
 • 13.  Universiteti Shtetëror i Tetovës, Maqedoni
 • 14.  Universiteti i Anadollisë, Eskisheher, Turqi
 • 15.  Universiteti “Kiril e Metodi”, Shkupi, Maqedoni
 • 16.  Universiteti Giresun, Turqi
 • 17.  Universiteti Ordu, Turqi
 • 18.  Universiteti i Vlorës “Ismail Qemaili”, Shqipëri
 • 19.  Universiteti i Shkodrës “Luigj Gurakuqi”, Shqipëri
 • 20.  Protokol bashkëpunimi midis Universitetit të Prizrenit dhe STA (Country Master Distributor cmd)
 • 21.  Programi i shkëmbimve Mevlana, Universiteti Trakia, Turqi
 • 22.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit të Gjironës, Spanje.
 • 23.  Programi i shkëmbimeve Mevlana, Universiteti i Giresunit, Turqi.
 • 24.  Programi i shkëmbimeve Mevlana, Universiteti Nigde, Turqi
 • 25.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit Bujqësor të Tiranës (Fakulteti i Ekonomisë dhe Agrobiznesit), dhe Universitetit të Prizrenit
 • 26.  Marrëveshje në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit Hëna e Plotë Bedër, Shqipëri
 • 27.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit Jalova, Turqi dhe Universitetit të Prizrenit
 • 28.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Pejës ‘’Haxhi Zeka’’ dhe Universitetit të Prizrenit
 • 29.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit të Lublanës, Slloveni
 • 30.  Marrëveshje në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit të Trierit, Gjermani
 • 31.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Northen Illions University, USA
 • 32.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit Teknik të Bursës, Turqi
 • 33.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit Marmara, Turqi
 • 34.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit të Zarës, Kroaci
 • 35.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit Politechnica delle Marche, Ankona, Itali
 • 36.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit të Tuzles, Bosnja e Hercegovine
 • 37.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit “Eqrem Çabej” të Gjirokastrës
 • 38.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit Juraj Dobrila të Pulës, Kroaci
 • 39.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Georgia Gwinnett College, Lawrenceville, USA
 • 40.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit të Stambollit, Turqi
 • 41.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit të Gaziantepit, Turqi
 • 42.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit të Kastamonu, Turqi
 • 43.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit T.C. Hasan Kalyoncu, Turqi
 • 44.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit “Hahxi Zeka” të Pejës
 • 45.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit “Fehmi Agani” të Gjakovës
 • 46.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit “Recep Tayyip Erdoǧan”, Rize, Turqi
 • 47.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit “Onsekiz mart”, Çanakakale, Turqi
 • 48.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit “Namik Kemal”, Tekirdag, Turqi
 • 49.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit te Sarajeves, Bosna e Hercegovine
 • 50.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit Trakya, Edirne, Turqi
 • 51.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit Aksaray, Stamboll, Turqi
 • 52.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universitetit Bezmialem vakifi, Stambooll, Turqi
 • 53.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Universiteti te Shkupit “Nena Tereza”, Shkupi, Maqedoni

 

b)

 • 54.  Marrëveshje Bashkëpunimi në mes të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Universitetit të Prishtinës dhe Universitetit të Prizrenit
 • 55.  Marrëveshje bashkëpunimi midis Bibliotekës Kombëtare dhe Universiare të Kosovës dhe Universitetit të Prizrenit
 • 56.  Marrëveshje bashkëpunimi midis Universitetit të Prizrenit dhe Aleancës Kosovare të Bizneseve
 • 57.  Marrëveshje bashkëpunimi në mes Universitetit të Prizrenit dhe Shoqatës së Zejtarëve dhe Afaristëve të Prizrenit
 • 58.  Marrëveshje mirëkuptimi ndërmjet Universitetit të Prizrenit “Ukshin Hoti”dhe
 • Kompania kosovare për distribuim dhe furnizim me energji elektrike Sh.A. (KEDS)

 

Marreveshejt cilët janë në fazën e negocimit:

 • 1.      Universiteti i Malit e Zi, Podgoricë
 • 2.      Universiteti i Evropës Juglindore, Tetovë

 

 

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

"Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit. "

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit.