The Evolution of Discovery

Touted as the next-generation approach to research, discovery solutions have become a critical component within most academic library systems, playing a vital role in the effort to showcase the value of a library’s collection, providing a unified index and changing the way resources are searched. As libraries have shifted focus from print catalogs and resources to OPACs, e-journals, eBooks, subject indexes and full-text databases, it’s become necessary for the perception and habits of the search experience to evolve as well—for both end users and library administrators.

EBSCO Discovery Service Takes Discovery to the Next Level

EBSCO Discovery Service (EDS) takes research to the next level through a perfect combination of content and technology, taking into account all of the critical elements in the research process, and changing the expectations of how a discovery solution can and should address the needs of its users, whether it's:

  • A simple search by an undergraduate student
  • A sophisticated search by a post-graduate researcher
  • A library administrator looking to quickly and conveniently streamline resources

EDS provides a fast, streamlined search through a single search box, but within the context of a greater experience that pulls together intuitive features and functionality, high-end indexing via Inclusion of Subject Indexes, and instant access to critical full text, leveraged from the leading EBSCOhost research platform and databases, as well as from key information providers. And as EDS continues to evolve, the end goal remains the same—helping users to find and access the highest-quality content for the best-possible research experience.

 

Log In as student of University of Prizren

URL: http://search.ebscohost.com
User name: ns023482
Password: Ask the Librarian at UPz

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

"Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit. "

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit.