Për  Universitetin  e  Prizrenit

Të përgjithshme

  • I themeluar në vitin 2009 në qytetin e Prizrenit sipas vendimit për themelim të Qeverisë së Kosovës, kurse punën e ka filluar me 1 Tetorë 2010.
  • Eshtë  themeluar si universiteti i dytë publik në Kosovë
  • Një universitet me  planprograme  moderne  perëndimore.
  • Nje universitet që është në rritje dhe zgjerim me programe të reja studimore

Fakultetet

  • Fakulteti i Shkencave Kompjuterike
  • Fakulteti Ekonomik
  • Fakulteti Juridik
  • Fakulteti i Edukimit
  • Fakulteti Filologjik
  • Fakulteti i Shkencave të Jetës dhe Mjedisit


Për studentët (statistikat)

Kliko këtu


Lokacion

Universiteti i Prizrenit gjendet në perëndim të qytetit të Prizrenit. Afër qytetit gjendet parku i qytetit i cili frekuentohet nga studentët gjatë tërë kohës.

Qyteti i Prizrenit është qyteti më i afërt me Shqipërinë, pra gjendet vetëm 17 km nga kufiri me të.

Pagesa e semestrit akademik

Qeveria ka marrë vendim që shkollimi të jetë pa pagesë për të gjithë studentët e nivelit Bachelor për vitin e parë të studimeve.

Shpenzime e tjera shtesë  janë të vogla (shembull: për çertifikatçn e notave është 2.5 euro).Semestri akademik per nivelin Master është 150 euro.

Stafi i Universitetit

Universiteti ka 150 mësimdhënës të rregullt dhe të  angazhuar.

Universiteti ka 45 punëtorë administrativë.

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas, Prizren, Rinor Nuhiu, Zyrtar për Komunikim, Aktiviteti i USAID Drejtësia Vlen. Në fund pati diskutim në mes të panelistëve dhe pjesëmarrësve mbi të gjeturat dhe rekomandimet e raportit: Hartëzimi i nevojave të Komuniteteve për Drejtësi. "

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas