Lajme

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

The Study of the U.S. Institute for Student Leaders from Europe on Journalism and Media

08 Shkurt 2019

Study of the U.S. Institutes (SUSI) for Student Leaders are intensive short-term academic program whose purpose is to provide groups of undergraduate student leaders with a deeper understanding of the United States while simultaneously enhancing their leadership skills. The Study of the U.S. Institute for Student Leaders from Europe on Journalism and Media will provide participants with a deeper understanding of the roles and responsibilities of a free press in U.S. society. The Institute will emphasize examining the role of journalists in preventing disinformation and explore strategies for media literacy such as critical thinking to counter disinformation. Academic sessions will examine First Amendment rights, technology’s impact on journalism, editorial independence, journalistic ethics, legal constraints, civic journalism, digital and social media. Finally, the Institute will include the basics of journalism tradecraft: researching, reporting, writing, and editing. The five-week Institutes will consist of a balanced series of seminar discussions, readings, group presentations and lectures. The coursework and classroom activities will be complemented by educational travel, site visits, leadership activities, and volunteer opportunities within the local community. The Institute will have 20 participants and will include a four-week academic residency component and a one-week integrated study tour to another region of the United States. During the academic residency, participants will also have the opportunity to engage in educational and cultural activities outside of the classroom.

Application Deadline: February 18, 2019

Link: https://xk.usembassy.gov/the-study-of-the-u-s-institute-susi-for-student-leaders/

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas, Prizren, Rinor Nuhiu, Zyrtar për Komunikim, Aktiviteti i USAID Drejtësia Vlen. Në fund pati diskutim në mes të panelistëve dhe pjesëmarrësve mbi të gjeturat dhe rekomandimet e raportit: Hartëzimi i nevojave të Komuniteteve për Drejtësi. "

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas