Studentët e Universitetit të Prizrenit vizitojnë Akademinë e Drejtësisë

Prishtinë, më 12 qershor 2019, Përfaqësuesit e Akademisë së Drejtësisë kanë pritur në vizitë një grup të përfaqësueseve dhe studentëve të Fakultetit Juridik të Universitetit të Prizrenit “Ukshin Hoti”.

Në këtë takim studentët u njoftuan për sistemin e drejtësisë në përgjithësi në Kosovë, rolin dhe mandatin e Akademisë së Drejtësisë, me fokus të veçantë në fushën e arsimimit ligjor, ku u shpjegua rreth trajnimit fillestar për gjyqtarët dhe prokurorët e sapoemëruar, trajnimin e vazhdueshëm, si dhe çështje tjera që kanë të bëjnë me punën e Akademisë.

Nga ana tjetër studentët vlerësuan si shumë të rëndësishme vizitën e tyre në Akademi të Drejtësisë, me ç’ rast shprehën interesimin e tyre për të pasur më shumë njohuri për sistemin e drejtësisë në Kosovë, e me theks të veçantë për punën e Akademisë së Drejtësisë.

Kjo vizitë u realizua në kuadër të bashkëpunimit të mirëfilltë ndërmjet të dy institucioneve.

https://ad.rks-gov.net/sq/aktivitetet-dhe-lajmet-2019/Details/2442

 

Komisioni i Juristëve të Austrisë nga data 30 maj deri më 1 qershor 2019, i përberë nga udhëheqësit e institucioneve të drejtësisë së Austrisë, organizoi konferencën profesionale me temën:    Familja dhe Shoqëri, Diversiteti (në bazë të drejtësisë austriake dhe evropiane). Në konferencë ishte i ftuar edhe Prof Asoc Dr Arif Riza.

NJOFTIM

Sot më 28.05.2019,patëm nderin që para studentëve të Fakultetit Juridik të Universitetit "Ukshin Hoti" në Prizren të ligjëroj Prof Dr Blerim Reka, Profesor në Universitetin e Evropës Juglindore (ish Dekan dhe prorektor). Fakultetit Juridik dhe studentët e falemenderoj Prof Dr Reken për ligjëratën e shkëlqyeshëme.

NJOFTIM

Sot në kuadër të garave kombëtare të organizuara nga USAID- Programi Drejtesia Vlene, morrën pjesë të gjitha Universitetet Publike përkatësisht Pesë Fakultet Juridike, në këtë garë nga Universiteti i Prizrenit morën pjesë 15 studentë të Fakultetit Juridik së bashku me Kordinatorin Dardan Vuniqi.
Studentët e Fakultetit Juridik u shpërblyen me vendin e parë për shkresën më të mirë në rolin e Prokurorit.
Ndërsa në garën e përgjitshëme zunë vendin e dytë.
I tërë ky suksese ju dedikohet studentëve dhe Profesorëve të Fakultetit Juridik..
Një falënderim për mbështetje edhe për dekanin Prof ass Dr Halim Bajraktari profesorin e lëndëve Penale Prof ass dr Armend Podvorica dhe avokatin Prof Naim Spahiu ...

 

Lajmërim

Lajmërohen studentet e Fakultetit Juridik, se me datën 27 Maj 19 në ora 11, për ligjëratat nga lënda E Drejta Evropiane do të jetë i ftuar Prof. Dr. Blerim Reka. Profesori Reka ka qenë profesor në Universitetin e Prishtinës dhe shumë universitete rajonale dhe ndërkombëtare, si dhe ka qenë ambasador i Republikës Veriore të Maqedonisë në Bruksel dhe kandidatë për President në Republikën Veriore të Maqedonisë. Tema e ligjëratave do të jetë: Drejtësia dhe Punët e Brendshme (liberalizimi i vizave).

 

NJOFTIM

 

Orari i Ligjeratave per Nivelin Master “Qeverisja Lokale dhe Shoqëria Demokratike”  Viti i I, Semestri II

Orari preliminar i ligjëratave – Prizren – Java I

 

SHKARKO - PDF

 

NJOFTIM


Njoftohen studentët e vitit të III, semestri i V, se rezultatet e provimit të mbajtur më 29. 01. 2019 në Mjekësi ligjore dhe njëkohësisht Konsultimet do të organizohen nesër (e mërkurë) më 06.02.2019, me fillim në ora 11.00 në Dekanatin e fakulteit Juridik. Strudentët do të njihen me rezultatet e provimit dhe njëkohësisht do të konsultohen për notën. Obligohen për prani në konsultime të gjithë studentët që kanë paraqitur provimin, gjegjësisht të gjithë studentët qi i janë nënshtruar provimit. Mospjesmarrja në Konsulta konsiderohet pajttim me rezultatin, gjegjësisht notën, pavarësisht asaj.

 

Ju falemnderit për mirëkuptim!

 

Njoftim


Njoftohen të gjithë studentët e vitit të parë të Fakultetit Juridik, se provimi nga Lënda Fillet e së drejtës  do të mbahet:

Nesër me datë 22.01.2019 nga ora  10:00 dhe 11:00.

Studentëve  që  ju fillon emri  me shkronjën A- E Provimi mbahet nga ora 10:00 Amfiteatri i madhë Studentëve që ju fillon emri me shkronjën Ë-Zh Provimi mbahet nga ora 11:00  Amfiteatri i madhë

Me respekt,
LL.M Dardan Vuniqi

 

Njoftim

Njoftohen studentët e Fakultetit Juridik, viti i parë, se ushtrimet në lëndën Gjuhë Angleze I, vazhdojne të mbahen në orarin e njetë, ditën e premte 21.12.2018 nga ora 14:00.

Shqipe Morina

 

Sot më15.11.2018  në Universitetin Ukshin Hoti u mbajt nje ligjerate solemne per hire te 550 vj. te vdekjes se Gjergj Kastriotit Skenderbeu qe ky vit eshte shpallur nga Shqiperia dhe Kosova :;Viti i Skenderbeut! Ligjeraten solemne e mbajti Prof.Dr.Eqrem Zenelaj , huluntues i 20 arkiveve te vjetra te Europes! Ligjerata ishte tejet interesante ku u shpalosen dokumente gravura dhe te dhena te pa njohura mbi Heroin Kombetar Shqiptar Gjergj Kastrioti Skanderbe! Ligjerata u mbajt ne amfiteatrin e juridikur qe ishte mjafte interesante!

 

Sot Dekani i Fakultetit Juridik Prof Asoc Dr Kadri Kryeziu mori pjesë në konferncën e parë ndërkombëtare "International Conference "State Building in Western Balkan Countries: Justice, Media and Arttë titulluar- Shtet Ndërtimi në vendet e Ballkanit Perëndimor:Drejtësia, Media  dhe Arti” . Të organizuar nga Universiteti i Pejës "Haxhi Zeka”.
Dekani Prof Asoc Dr Kadri Kryeziu para të pranishmëve prezantojë temën me titull: "VËSHTRIMI I PËRGJITHSHËM KRAHASUAR NËPËR VITE I AKTEVE KUSHTETUESE TË REPUBLIKËS SË KOSOVËS". Në këtë konferëncë ishin të pranishëm edhe shumë personalitete nga bota akademike nga universitetet e huaja dhe vendore..

 

Thirrja per Aplikim - Klinika Juridike Penale

Shkarko - PDF

 

Sotë me datë 21.09.2018  është mbajtur provimi pranues të afatit dytë për kandidatet të cilët kanë aplikuar për të marr stautsin e studentit të Fakultetit Juridik të Universitetit "Ukshin Hoti" në Prizren

 

Njoftim për Punë praktike për Studentët e Fakulteteve Juridike - 8 Pozita

Shkarko PDF

 

 

Sotë me datë 19.07.2018 në ora 9 është mbajtur provimi pranues për kandidatet të cilët kanë aplikuar për të marr stautsin e studentit të Fakultetit Juridik të Universitetit "Ukshin Hoti" në Prizren.

Në mbikëqyrje ishte i pranishem Dekani i Fakultetit Juridik Prof.Ass.Dr. Arif  ,Riza,  Prodekani Prof. Ass. Dr Halim Bajraktari, Kryetari i Komisionit të provimit pranues Prof. Ass. Dr. Mharrem Faiku, dhe profesoret e ketij fakulteti.

 

Sot në Kuvendin e Republikës së Shqipërisë studentët e vitit të katërt të Fakultetit Juridik së bashku me Dekanin Prof Ass Dr Arif Riza dhe Prof Ass Dr Muharem Faikun i priten Deputetet e këtij Parlamenti Zotri Ulusi Manjen kryetarin e komisionit të hartimit të ligjeve, zonjen Klajda Gjoshaj nënkryetare të Komisionit të Integrimit dhe prof Dr Nora Malaj anëtare e komisionit të edukimit dhe medias, se bashku me stafin e Kuvendit të cilët u njoftuan me punën në Kuvend.

 

NJOFTIM

Njoftohen studentet e vitit te III, te Fakultetit Juridik se njoftimi me rezultastet e provimit dhe konsultimet e provimit nga Lënda 'Mjekesi Ligjore', Semestri i V, organizohen me date 28. 06. 2018 ( E enjte) me fillim ne ora 10.00 në lokalet e Fakultetit Juridik të UPz.

Falemnderit per mirekuptim!
Dr. Fadil U. Kryeziu, profesori i lendes.

 

Sot me datë 18.06.2018 është bër ndarja e Certifikatave nga Dekani i F.J Prof.Ass.Dr.Arif Riza  dhe përfaqësuesja e  National Center for State Courts (NCSC) Zonja Edona Ahmeti për studentet pjesmarres në gara në mes të Fakulteteve Juridike të Universiteteve Publike me ç'rast studentet  Fakulteti  Juridik të Universitetit “Ukshin Hoti” zun vendin e dytë.

 

Sot në Fakultetin Juridik është mbajtur trajnimi një ditor për studentët e këtij Fakulteti.  Ky trajnim u organizuar nga Fakulteti Juridik dhe BIRN –Kosova, me temen: “Përmisimi i Standardeve të Gazetarisë Hulumtuese Përms Përvojave të Përbashketa”, ku studenteve u janë dhënë Çertifikata për pjesëmarrje  në këtë trajnim.

Me këtë rast Dekani i Fakultetit Juridik, Prof. Ass.Dr. Arif Riza dhe Prodekani, Prof. Ass.Dr.  Halim Bajraktari, falenderojnë prezentuesit: Lura Limani, Kreshnik Gashi, Labinot Llapashtica dhe Visar Prebreza

 

Studentet e Fakultetit Juridik, grupi i Klinikës Juridike gjatë ushtrimeve përfundimtare në Gjykatën Themelore të Prizrenit ku Dekani  Prof. Ass. Dr. Arif Riza inkurajoi për sukses.   

Departamenti i Shkencave Politike Fakulteti i Shkencave Politike – Juridike Universiteti “Aleksandёr Moisiu” me rastin e 140 vjetorit të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit organizoni konferenc shkëncore
“Lidhja Shqiptare e Prizrenit dhe çështja shqiptare në arenën
diplomatike ndërkombëtare” Në bashkëpunim me Universiteti i Prizërenit “Ukshin Hoti” Instituti i Studimeve për Europën Juglindore
Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve - Shkup
Fjalë përshëndetëse nga organet drejtuese të Universitetit"Aleksandër Moisiu" Durrës dhe të Partnerëve
Prof. Dr. Lekë Sokoli Proektore e Universitetit"Aleksandër Moisiu" Durrës.
Prof. Asoc. Dr. Arif Riza, Dekan i Fakultetit Juridik në Universitetin e Prizrenit "Ukshim Hoti"
Prof.As.Enver Bytyqi.
Me punimet e veta prezenuan një numër i profesorëve.

 

 

Erasmus+ fushatë informuese për Arsim Cilësor

Zyra Erasmus+ në Kosovë në bashkëpunim me zyrën e BE-se në Kosovë, kanë organizuar një sesion informues në Universitetin e Prizrenit, ku në kuadër të fushatës informuese për Arsim Cilësor, Zyra e BE-së në bashkëpunim me zyrën Erasmus+ dhe universitetet Publike në Kosovë, në këtë rast me Universitetin e Prizrenit kanë mbajtur një debat informues me stafin dhe studentë për të diskutuar së bashku rolin dhe rëndësinë e programeve të BE-së, sic është programi Erasmus+. Gjatë këtijë sesioni ishin prezent: z. Libor Chlad nga zyra e BE-së në Prishtinë dhe znj. Blerinë Zjaqa nga zyra Erasmus+ në Kosovë, të cilët prezantuan në pika të shkurta mundësitë e programit, kriteret dhe rolin e programeve të BE-së për Kosovën.

Njëherit u mbajt një takim informues me Dekanin e fakultetit Juridik, prof. Dr. Arif Riza ku ndër të tjera u diskutua për nevojat e këtij universiteti, marrëveshjet aktuale që ka ky Universitet si dhe sfidat me të cilat përballet Universiteti i Prizrenit.

Dekanati i Fakultetit Juridik

 

 

Gjyqtarja në Dhomën e Posaçme të Gjykatës Supreme, Zonja Gertraud Marx-Leitenberger mbajti ligjëratë në UPZ

Me ftesën e Dekanit të Fakultetit Juridik Prof. Ass. Dr. Arif Riza, sot më datë  28.05.2018 Hëne  në ora 10:30 u mbajt ligjërata në lëndën e Drejtës Evropiane nga Gjyqtarja në Dhomën e Posaçme të Gjykatës Supreme. Zonja Gertraud Marx-Leitenberger. Gjykatësen e priti edhe prodekani i këtij Fakulteti Prof Ass Dr Halim Bajraktari dhe stafi akademik.

http://www.eulex-kosovo.eu

 

 

Studentet e vitit të dytë të Fakulteti Juridik i  Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren dhe Dekani Prof. Ass. Dr. Arif Riza, ishin të ftuar në Televizionin Klan HD në programin Diela Shqiptare në emisionin “shihemi në Gjyq” nga Prof. Dr. Eni Çobanin, ndërmjetësuese dhe Avokate.

Emisioni (autorja) tanimë janë të njoftuar jo vetëm në Shqipëri, por edhe në Kosovë, dhe viset tjera shqiptare dhe diasporë.

Vlen të theksohet, se për herë të parë, për nderë të studenteve dhe pedagogeve të Fakultetit Juridik të Universitetit “Ukshin Hoti”  është bërë një prezantim ndryshe nga herët tjera.


 

 

Fakulteti Juridik i  Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren dhe Fakulteti i Drejtësisë të Universitetit Tiranës, organizuan ligjërata të përbashkëta në Tiran për studentet e viteve të dyta të fakulteteve përkatëse.  Dekani i Fakultetit Nikoqir Prof. Asoc. Artan Hoxha, se bashku me pedagogun Prof Rusi, organizoi pritjen për studentet dhe Dekanin Prof. Ass. Dr. Arif Riza , Prodekani Prof. Ass. Dr. Halim Bajraktari dhe Prof. Ass. Dr. Muhrem Faiku, nga universiteti ynë.

Në të njëjtën kohë studentet dëgjuan edhe ligjërata të përbashkëta me koleget e tyre te Prof. Dr. Altin Sheganin ku i njëjti është edhe pedagog në Universitetin tanë.

 

Fakulteti Juridik i  Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren dhe Fakulteti i Drejtësisë dhe Shkencave Politike të Universitetit “Aleksander Mojsiu”, organizuan ligjërata të përbashkëta në Durrës për studentet e viteve të dyta të fakulteteve përkatëse. Dekani i Fakultetit Nikoqir Prof. Asoc. Andon Kume, se bashku me pedagogen Mr. Fjoralaba Disha, organizoi pritjen për studentet dhe Dekanin Prof. Ass. Dr. Arif Riza , Prodekani Prof. Ass. Dr. Halim Bajraktari dhe Prof. Ass. Dr. Muhrem Faiku, nga universiteti ynë.

 

Njoftim

Njoftohen studentet e vitit të dytë të Fakultetit Juridik, më datë 28.05.2018 në ora 10:30 do të mbajmë ligjërata të dy grupeve. Ardhja për sutdentet e vitit të dytë është e obliguar, ndërsa në ligjërata kanë të drejtë të marrin pjesë edhe studentet e vitëve tjerë të Fakultetit Juridik.

Gertraud Marx-Leitenberger

Gjyqtare ne Dhomën e Posaçme të Gjykatës Supreme

 

Fotografi nga mbrëmja e Absolventiades 2018.

Studentët absolvent të Fakultetit Juridik me Dekanin Prof.ass.Dr. Arif Riza

11.05.2018, Prizren

Sot me datë 03.05.2018. në ora 13, në kuadër të lëndës klinike u mbajt ligjërata në Fakultetin Juridik nga ligjëruesi Drew Engel prokuror i EULEX-it, me temën “përgatitja e fjalës përfundimtare në gjykatë“ në kuadër të programit kërko Drejtësi  i cili është organizuar nga National Center for State Courts (NCSC) në bashkëpunim me Fakultetin Juridik të Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren dhe Odes së Avokateve të Kosovës departamenti në Prizren i cili është i financuar nga Departamenti i Shtetit Amerikan.

Zotëri Prokurorin Engel e priti Dekani i Fakultetit Juridik Prof Ass. Dr Arif Riza

 

NJOFTIM

Njoftohen studentet e vitit te III, Semestri i V, te Fakultetit Juridik se konsultimet e provimit nga Lënda 'Mjekesi Ligjore' organizohen me date 04. 05. 2018 ( E premte) me fillim ne ora 10.00 në lokalet e fakultetit Juridik të UPz.

Falemnderit per mirekuptim! Dr. Fadil U. Kryeziu, profesori i lendes.

 

Ligjërata e përfaqësuesve të GIZ-it (Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusamenarbeit, Dr. Peter Ertl- Legal Expert dhe kolegut të tij të ftuar nga Dekani i Fakulteti Juridik Prof Ass Dr Arif Riza dhe studentët e këtij fakulteti, me temën: “Parimet Kushtetuese në Ekonomin e Tregut në Gjermani”.

 

 

Lajmërim

Lajmërohen studentet e vitit të dytë të fakultetit juridik, se ligjëratat nga lënda “E Drejta Evropiane” për ditën e hënë në orën 13 do të mbahen sipas orarit të paraparë, por në këtë kohë do të ligjëron:

Dr. Peter Ertl, Legal Expert, Legal and Administrative Reform Project (LARP), nga Deutsche Gesellschaft für, Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH,German International Cooperation.

Prandaj pjesëmarrja e ligjëratave ka krater obligator.

Me respekt

Dr.iur.Arif Riza Prof. Ass. Dekan i Fakultetit Juridik

 

NJOFTIM

Te nderuar:

Ju informojme se kemi  hapur konkursi per Fulbright Foreign Student Program per bursa per studime master ne SHBA per vitin akademik 2019-2020. Ne vijim nje pershkrim I shkurter per programin si dhe linku per programin ne fjale, data e fundit te aplikimit May 31, 2018

Linku:

https://xk.usembassy.gov/education-culture/exchange-programs/fulbright-foreign-student-program-masters-degree/

Njoftim

Në provimin Gjuhë gjermane ka pasur një numër studentësh nga gjenerata e kaluar, ashtu edhe në Gjuhë gjermane II, ku kanë qenë 84 studentë prezent sipas listës së SEMS-it. Ju e dini, se ata nuk e kanë vijuar mësimin tek unë, prandaj e kam përpiluar një test me njohuritë elementare, që është dashur t’i posedojnë. Andaj pas kontrollimit të provimit nga Gjuha gjermane II kam marr vendim, për t’i pyetur të gjithë studentët nga gjenerata e kaluar me gojë, në mënyrë që vlerësimi të jetë sa më real.

Provimin me gojë me studentët e gjeneratave më të vjetra e kam planifikuar ta mbaj të mërkurën, më datën 21.02.2018 prej orës 9.

 

 

Me datë 28/12/2017, në Pallatin e Drejtësisë në Prishtinë, u mbajten garat ndërmjet Universiteteve publike të Republikës së Kosovës - Fakulteteve Juridike të  Universitetit të Prishtinës, Prizrenit,Pejës dhe Mitrovicës.
Kjo garë, u organizua nga NCSC në kuadër programit “Kërko Drejtësi”
Në keto gara u zhvilluan gjykime të simuluara. Pas vlerësimit nga ana e jurisë profesionale, fitues doli Fakulteti Juridik i Universiteti te Prizrenit “Ukshin Hoti” duke fituar pikët maksimale në të gjitha rolet e simuluara në këtë seancë.
Dekanit  Fakulteti Juridik Prof Ass Dr Arif Riza,në prani të Rektorit Pro. Dr. Rame Vata dhe Prorektorit Prof. Ass. Dr. Kadri Kryeziut nga udheheqesi i grupit të Studenteve Liridon Pnishi ju dha mirnjohja dhe kupa e ndar nga organizatori i latecekur.

Dkani i falemenderoi, Prodekanin Prof. Ass Dr. Halim Bajraktarin, Kordinatorin Asistent Mr. Dardan Vuniqin, dhe profesorin e lendeve penale Prof. Ass. Dr. Armend Podovoricen dhe profesoret dhe asistentet e Fakultetit Juridik.
Studentet garues ishin:
 • Liridon Pnishi
 • Samire Gigollaj
 • Adonita Karavidaj
 • Gentiana Likaj
 • Ramë Bobaj
 • Teuta Duraj
 • Eljesa Susuri
 • Emanda Qenaj
 • Argëtim Gallapeni
 • Linda Spaqi
 • Imihane Ramadani
 • Adelina Gashi

 

NJOFTIM

Njoftohën Studentët e vitit të II-të, semestri i I-rë , se provimi nga  lënda: E Drejta e Falimentimit, të cilën e ligjëron profesori Ibrahim Mala do të mbahet me dat: 06.02.2018 në ora: 15°°h.

Nga Dekanati

NJOFTIM

Njoftohen studentet e vitit te III, Semestri i V, te Fakultetit Juridik, Grupi i I, se ligjerata e humbur e se henes (08.01.'18) per shkak te pushumit festiv, nga lenda Mjekesi Ligjore do te zevendesohet neser /11.01.'18/ me fillim ne ora 10.00.

Falemnderit per mirekuptim! Dr. Fadil U. Kryeziu, profesori i lendes.

Njoftim

Njoftohen studentet e vitit te III, Grupi i I dhe i II qe zevendesimi i Ligjeratave te humbura nga Mjekesia ligjore ne datat e festes se Vitit te Ri do te zevendesohen neser (06.01.2018) duke filluar nga ora 10.00.

Ju falemnderit ne mirekuptim!

Studentët e UPZ "Ukshin Hoti" fitues të garës nacionale në lëndët penale juridike

Sot me datë 28/12/2017, në Pallatin e Drejtësisë në Prishtinë, u mbajten garat ndërmjet Universiteteve publike të Republikës së Kosovës - Fakulteteve Juridike të  Universitetit të Prishtinës, Prizrenit,Pejës dhe Mitrovicës.
Kjo garë, u organizua nga NCSC në kuadër programit “Kërko Drejtësi”
Në keto gara u zhvilluan gjykime të simuluara. Pas vlerësimit nga ana e jurisë profesionale, fitues doli Fakulteti Juridik i Universiteti te Prizrenit “Ukshin Hoti” duke fituar pikët maksimale në të gjitha rolet e simuluara në këtë seancë.
Dekani  Fakulteti Juridik Prof Ass Dr Arif Riza, falënderon Kordinatorin e lëndëve klinke Phd (c)  Dardan Vuniqi për angazhimin e tij në këtë program si dhe përgezon studentet që moren pjesë në këtë  gjykim të simuluar si dhe për përfaqësimin dinjitoz të Universitetit.

Studentët dhe Profesorët e Fakultetit Juridik e faleminderojnë përzemërsisht për ligjëratën shumë profesionale të profesoreshës, avokate dhe ndërmjetësuese zonjën Eni Cobani.

 

Misioni në Kosovë i Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE), ka organizuar një tryezë të rrumbullaket për shënimin e Ditës Ndërkombëtare për mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut në bashkëpunim Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, me qellim të ngritjes se vetëdijes të studenteve të universitetit nga komunitetet e ndryshme lidhur me të drejtat e njeriut.

Të pranishëm në këtë tryezë ishin studentet e universitetit të komuniteteve të ndryshme së bashku me Prorektorin Prof. Ass. Dr. Sadik Idrizi dhe Dekanin e Fakultetit Juridik Prof. Ass. Dr. Arif Riza

 

NJOFTIM

Njoftohen studentet e vitit te III, Semestri i V, te Fakultetit Juridik se ligjerata nga lenda Mjekesi Ligjore me date 11. 12. 2017 me fillim ne ora 12.45 nuk do te mbahet. E njejta do te zevendesohet nje dite tjeter gjate javes.

Falemnderit per mirekuptim! Dr. Fadil U. Kryeziu, profesori i lendes.

 

Njoftim

Këndi Amerikan në Prizren, si pjesë e Bibliotekës Ndërkomunale, sot sëbashku me Kordinatorën, Znj, Merita Dakaj si dhe me Vullnetaret, Besart Osmanin, Dorina Rakajn dhe Alberita Krasniqin, patën një prezantim para studentëve të Fakultetit Juridik në Universitetin e Prizrenit. Ata para studentëve, prezantuan, punën dhe aktivitetet e Këndit Amerikan, si mundësi e mire për ta, që ta shfrytezojnë për studimet e tyre.

Përfaqesuesit e Këndit Amerikan, falenderuan dekanin e Fakultetit, Dr. Arif Riza, për pritjen e mirë që organizoj.

Njoftim

Të nderuar koleg dhe të dashur student!

I njoftoj studentet e vitit të II të Fakultetit Juridik se më datën 18.12.2017 në ora 11 do të mbahet ligjërata nga Zonja Prof Dr. Eni Çobani, Avokate dhe Ndërmjetësuese  me temën “ E Drejta e Ndërmjetësimit në Shqipëri” Ligjëratat do të organizohen nga Ligjëruesi i lëndës E Drejta Kushtetues Pozitive Prof. Ass. Dr. Arif Riza në njësinë mësimore “Sistemi i Drejtësisë në Republikën e Kosovës”,

Në ligjëratë ftohen edhe studentet e viteve tjera dhe stafi akademik.

 

NJOFTIM

Sot me datë 29.10.2017. në ora 10, në kuadër të lëndës klinike u mbajt ligjërata në Fakultetin Juridik nga ligjëruesi Drew Engel prokuror i EULEX-it, me temën “përgatitja e fjalës hyrëse në gjykatë“ në kuadër të programit kërko Drejtësi (D4D) i cili është organizuar nga National Center for State Courts (NCSC) në bashkëpunim me Fakultetin Juridik të Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren dhe Odes së Avokateve të Kosovës i cili është i financuar nga Departamenti i Shtetit Amerikan.

Zotëri Prokurorin Engel e priti Dekani i Fakultetit Juridik Prof Ass. Dr Arif Riza dhe Prodekani Prof. Ass. Dr. Halim Bajraktari.

NJOFTIM

Njoftohën studentët e niveli Master "Qeverisja Lokale dhe Shoqëria Demokratike se Ligjeratat" do të fillojnë nga data 25 Nentor 2017 duke filluar nga ora 11:00 në Universitetin Kadri Zeka ne Gjilan, Salla A-34.

Ardhja e të gjithë studentëve që janë pranuar në këtë program është e obliguar.

Në këtë ditë do të bëhet shpalosja e syllabuseve dhe do të fillohet me procesin e ligjeratave dhe dhënies se detyrave/seminareve dhe puneve të tjera për studentë.

Poashtu do të diskutohet mënyra e vazhdimit të procesit të ligjeratave dhe ushtrimeve.

Shkarko - ORARI I LIGJERATAVE

DITE INFORMUESE

14 Nëntor 2017 Universiteti I Prizrenit – ora 11:00

EJA DHE INFORMOHU

MUNDËSITË E MIGRIMIT TË RREGULLT NË VENDET E BE-SË

& RREZIQET NGA MIGRIMI ILEGAL

Panelistë:

- Përfaqësues nga institucionet përgjegjëse për menaxhimin me çështje të Migracionit
- Ambasadorë/ Shefa të misioneve diplomatike
- Ekspertë për çështje të migracionit nga Austria, Belgjike dhe Holanda.
- Përfaqësues të projektit GIZ DIMAK

 

Ju do të keni rastin të bëni pyetje dhe merrni përgjigjet e sakta nga ekspertë të migracionit.

Orari i Ushtrimeve

"E Drejta e procedures civile I-Pjesa kontestimore" do te jete:

Dita e HENE:

Grupi A prej ores 11:00-12:30
Grupi B prej ores 13:00-14:30


P.S Kete te shtune do te mbahen ushtrimet diten e shtune si ne orar, veq prej ores 12.30 e jo nga ora 10:00.

LL.M. Egzona Samahodaj

Njoftim


Njoftohen studentet e vitit te trete se Ligjerata e pare nga Mjekesia Ligjore organizohet neser (26.10.2017), me fillim ne ora 11.00

Profesori i lendes
Dr. Fadil U. Kryeziu, MD.,PhD

Njoftim

Grupët studentëve të vitit të parë 2017/2018 në Fakultetin Juridik sipas numrit rendor të ID-së.

Grupet: a,b,c,d

Thirrje për aplikim

PROGRAMI KËRKO DREJTËSI

 

Shkarko:   PDF

NJOFTIM

Konsultimet në lëndën "Historia e Shtetit dhe së Drejtës me theks të veçantë atë Shqiptare", te Prof.Dr.Eqrem Zenelaj, do të mbahen ditën e premëte, me datë: 06.10.2017 në ora 11:00.

Njoftim

Të dashur student të Fakultetit Juridik, kam kënaqësinë të ju njoftoj se hapja solemne e vitit Akademik 2017/18 për të gjithë studentet, e posaçërisht studentet e vitit të parë bëhet me datë 2 tetor 2017 në ora 11 në Amfiteatrin e  madh të Fakultetit Juridik.

Me ndrime
Dr.iur.Arif Riza Prof. Ass. Dekan i Fakulltetit Juridik Dean of Law Faculty

Sotë me datë 20.09.2017 në ora 9 është mbajtur provimi pranues për kandidatet të cilët kanë aplikuar për të marr stautsin e studentit të Fakultetit Juridik të Universitetit "Ukshin Hoti" në Prizren.

Në mbikëqyrje ishte i pranishem Dekani i Fakultetit Juridik Prof.Ass.Dr. Arif Riza

NJOFTIM

Provimi nga lënda E Drejta Evropiane, i cili do të mbahet më datën: 21.09.2017, te Prof. Ass. Dr. Arif Riza, (janë të ndara në grupe, sipas alfabetit), si në vijim:

1. Grupi i Parë (I):Emrat qe fillojnë me shkronjat A -F, provimi mbahet në ora: 13:00.

2. Grupi i Dytë (II):Emrat që fillojnë me G - Z, provimi mbahet në ora: 14:00.

Ju lutem që t’i përmbaheni këtij orari të mbajtjes së provimit.

20.09.2017, Prizren

NJOFTIM

Njoftohen studentët e vitit të dytë të cilët i janë nënshtruar provimit nga lënda "E drejta Kushtetuese" Te Prof Dr Kadri Kryeziu dhe Dr.Sc. Safet Hoxha.

Konsultimet nga kjo lëndë mbahen me datë 22.09.2017 (E Shtunë) nga ora 14:00.

 • Prof.Dr Kadri Kryeziu Salla 402.
 • Dr.Sc. Safet Hoxha Salla 403.

Studentet të cilët nuk paraqiten në konsultime, konsiderohet se kanë refuzuar notën!

NJOFTIM

Njoftohen studentët e vitit të dytë të cilët i janë nënshtruar provimit nga lënda "E drejta Administrative" Te Prof Dr Kadri Kryeziu dhe Dr.Sc. Safet Hoxha.

Konsultimet nga kjo lëndë mbahen me datë 22.09.2017 (E Shtunë) nga ora 9:00.

 • Prof.Dr Kadri Kryeziu Salla 402.
 • Dr.Sc. Safet Hoxha Salla 403.

Studentet të cilët nuk paraqiten në konsultime, konsiderohet se kanë refuzuar notën!

NJOFTIM

Njoftohen studentet e vitit të parë të Fakultetit Jurdik se provimi nga lënda Kompetencat Ndërkulturore te Prof. Ass. Dr. Nahat Krasniqi për arsye të mbajtjës se provimit pranues te afatit të dytë me datën 20 do të shtyhet për datën 21.09.2017 në ora 10.

me nderime

Lajmërim

Lajmerohen studentët e vitit te trete te Fakultetit Juridik te "UNIVERSITETIT UKSHIN HOTI"Prizren,se me date 18.O9.2017,nuk do te mbahet provimi ne lenden: Procedurë administrative I njejti provim, mbahet me date 21.09.2017,ora 11.

Pedagogu i lendes:Prof.Asoc.Dr.Fejzulla Berisha

Njoftim

Njoftohen studentët e vitit të dytë Provimi nga lënda;

"E drejta Administrative" do te mbahet me date 08.09.2017 nga ora 15;00

- Prof.Dr Kadri Kryeziu Amfiteatri i madh.

- Dr.Sc Safet Hoxha Salla 403.

Njoftim

Të nderuar studentë,

Ju njoftojmë se provimi nga lëndët, "E drejta doganore", tek Prof. Naim Spahiu, i paraparë për datën 11.09.2017, në ora 10:00 shtyhet për në orën 13:00.
Provimi nga lënda "E drejta e falimentimit", do të mbahet në datën e njejtë por me fillimin në ora 14:00. Kurse provimi nga lënda "E drejta tregtare", e paraparë të mbahet po në të njejtën datë në ora 13:00 shtyhet për në orën 15:00.
Suksese !

Me respekt,

Prof. Naim Spahiu
Ass. Simeana Beshi

Njoftim

Të nderuar studentë,

Ju njoftojmë se provimi E drejta penale II (pjesa e posaçme) tek Prof. Hashim Qollaku, i paraparë për datën 07.09.2017,  me kërkesën e studentëve shtyhet për datën 15.09.2017, në ora 15: 00 .

Suksese

Me respekt

Prof. Hashim Qollaku

Njoftim

Sotë me datë 17.07.2017 në ora 9 është mbajtur provimi pranues për kandidatet të cilët kanë aplikuar për të marr stautsin e studentit të Fakultetit Juridik të Universitetit "Ukshin Hoti" në Prizren.

Në mbikëqyrje ishte i pranishem Dekani i Fakultetit Juridik Prof.Ass.Dr. Arif Riza.
NJOFTIM
Njoftohen studentët të cilët i janë nënshtruar provimit në lëndën: "Historia e Shtetit dhe së Drejtës në përgjithësi dhe në veçanti e shtetit Shqiptar", te Prof.Dr.Eqrem Zenelaj, se konsultimet do të mbahen ditën e hënë (10.07.2017) në ora 12:00

NJOFTIM

Njoftohen studentët e vitit të dytë të cilët i janë nënshtruar provimit nga lënda

"E drejta Administrative"

Tek Prof Dr Kadri Kryeziu dhe Dr.Sc. Safet Hoxha

Konsultimet nga kjo lëndë mbahen me datë 30.06.2017 (E Premte) nga ora 14:00.

 • Prof.Dr Kadri Kryeziu Salla 402.
 • Dr.Sc. Safet Hoxha Salla 403.

Studentet të cilët nuk paraqiten në konsultime, konsiderohet se kanë refuzuar notën!

NJOFTIM


Njoftohen studentët e vitit të parë të cilët do ti nënshtrohen provimit nga lënda "Fillet e së drejtës"

Provimi te  Prof Dr. Kadri Kryeziu mbahet me datë 30.06.2017 (Ditë e Premte) në Amfiteatrin e madh,

Studentet duhet t’i përmbahen orarit si në vijim:

Grupi 1. Emrat e studentëve që fillojnë me shkronjat: A, B, C, Ç, D, DH, E, Ë, F, G, GJ, H   Ora 10:00-10:45, ditë e Premte.

Grupi 2. Emrat e studentëve që fillojnë me shkronjat: I, J, K, L, LL, M, N, NJ, O, P, Q, R, RR, S, SH, T, TH, U, V, X, XH,Y, Z  ZH. Ora 11:00-11:45, ditë e Premte


Me respekt,
LL.M. Dardan Vuniqi

NJOFTIM

Njoftohen studentët e vitit të parë të Fakultetit Juridik, se provimi nga lënda  "Fillet e së Drejtës" i paraparë të mbahet me datë 29.06.2017 shtyhet për datën 30.06.2017, ditë e (Premte) nga ora 10;00.

Prof.Ass Dr Kadri Kryeziu

NJOFTIM

Njoftohen studentët, se konsultimet nga lënda: E Drejta Ndërkombëtare Publike, Prof.Ass.Dr. Arif Riza do të mbahen me datë: 23.06.2017 (e premte), nga ora 14:00, në sallën 413.

Prizren, 22.06.2017

Njoftim

Njoftohen studentët e vitit të parë të cilët i janë nënshtruar provimit nga lënda "E drejtë Kushtetuese I" tek Prof Dr Kadri Kryeziu dhe Dr.Sc Safet Hoxha.

Se konsultimet nga kjo lëndë mbahen me datë 23.06.2017 (E Premte) nga ora 10;00.

Prof.Dr Kadri Kryeziu Salla 410.
Dr.Sc Safet Hoxha Salla 411.


Studentët të cilët nuk paraqiten në konsultime, konsiderohet se kanë refuzuar notën

NJOFTIM

Njoftohen studentët e vitit të Parë se konsultimet nga lënda; Mbrojtja Ndërkombëtare e të Drejtave të Njëriut, Prof Dr. Enver Bytyçi do të mbahen me datë 22.06.2017 (ditë e enjte), nga ora 13;00, në sallën 413.

Prizren, 21.06.2017

NJOFTIM

Provimi nga lënda; Mbrojtja Ndërkombëtare e të Drejtave të Njëriut, i cili do të mbahet më datë: 15.06.2017, te Prof. Ass. Dr. Halim BAJRAKTARI, (janë të ndara në grupe, sipas alfabetit, për arsye te numrit të madh të studenteve), si në vijim:

1. Grupi i parë (I):   Emrat qe fillojnë me shkronjat A dhe B, provimi mbahet në ora: 12:00,
2. Grupi i dytë (II):   Emrat që fillojnë me D, E, F, G, provimi mbahet në ora: 13:00,
3. Grupi i tretë (III): Emrat që fillojnë me H deri Z, provimi mbahet në ora: 14:00.


Ju lutem që t’i përmbaheni këtij orari të mbajtjes së provimit.

Prizren, 14.06.2017.

Njoftim

Njoftohen studentet e Fakulteti Juridik se:

Provimi nga lënda Gjuha Gjermane I do të mbahet me datë 19.06.2017 në ora 14:00, ndërsa,

Provimi nga lënda Gjuha Gjermane II do të mbahet me datë 20.06.2017 në ora 12:00.

ABSOLVENTIADA 2017

Fotografi nga mbrëmja e Absolventiades 2017.

Studentët absolvent të Fakultetit Juridik me Dekanin Prof.ass.Dr. Arif Riza.

24.05.2017, Prizren

 

 

Alexandra Papadopoulou, Shefe e misionit të EULEX-it mbajti ligjëratë në UPZ

Në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të martën ka mbajtur një ligjëratë, Zonja Alexandra Papadopoulou, Shefe e misionit të EULEX-it në Kosovë. Ajo foli për mandatin e këtij misioni, të arriturat e shënuara dhe sfidat me të cilat ballafaqohet sistemi i drejtësisë në Kosovë. Po ashtu ajo zhvilloi një debat mjaftë produktiv me stafin e akademik të këtij Fakulteti, duke u ndarë e impresionuar. Ajo theksoi se Fakulteti Juridik i UPZ-së është i njohur për të mirë pasi po nxjerrë kuadro mjaftë të përgatitur. Zonja. Papadopoulou, në UPZ përkatësisht në Fakultetin Juridik ka ardhur me ftesë të dekanit, Prof. Dr. Arif Riza. Me këtë rast dekani Riza e falënderoi shefen e misionit të EULEX, për vizitën dhe ligjëratën mjaftë përmbajtjesore.

Për më shumë lexo në likun: http://www.eulex-kosovo.eu

Njoftim

Njoftohen të gjithë studentët e fakultetit juridik se ditën e enjte më datë 25.05.2017,   në ora 15  në njërën nga sallat e fakultetit juridik do të mbahet ligjerata me temë “ Mbrojtja dhe realizimi i të drejtave statusore-familjare në  gjykatë”,  nga gjyqtarët e Gjykatës Themelore në Prizren:

1. Lumni Sallauka;
2. Valon Totaj; dhe
3. Arsim Hamzaj

Studentët në këtë ligjeratë do të informohen rreth punës së Gjykatës Themelore në Prizren dhe zbatimit të së drejtës në praktikë.

Ju mirëpresim!

Prizren; Datë:23.05.2017

Dekani i Fakultetit Juridik
Dr.iur. Arif Riza

Njoftim

Njoftohen studentet dhe stafi akademik i Universitetit të Prizrenit “Ukshin Hoti”, se nesër me datë 23.05.2017, në ora 15:00, në amfiteatrin e Fakultuetit Ekonomik, do të mbaj ligjeratë:

Zonja Alexandra Papadopoulou, Shefe e Zyrës së EULEX-it në Kosovë.

Të Pranishem do të jetë, për Rektorin Prof. Dr. Ramë Vatja, prorektori Prof. Ass.Dr. Sadik Idrizi, Dekani i Fakultetit Juridik, Prof. Ass. Dr.Arif Riza dhe dekani i Fakultetit Ekonomik Prof. Ass.Dr.Halil Kukaj.

NJOFTIM

Njoftohen studentët të cilët i janë nështruar provimeve te Prof.Ass.Dr. Eqrem Zenelaj, në lëndët:

1. Historia e Shtetit dhe së Drejtës, me theks të veçantë atë shqiptare,
2. E Drejta Humanitare Ndërkombëtare dhe,
3. E Drejta Diplomatike dhe Konsullore.

 

Konsultimet do të mbahen me datë: 17.05.2017, ditë e mërkurë, në ora 11:00

Ass.Fatmir Halili

Orari i konsultimeve nga lëndet e poshtëshënuar prof. ass Arif Riza

27.04.2017 ora 11;30, E Drejta Kushtetuese II, Fakulteti Juridik

27.04.2017 ora 15:00, E Drejta Ndërkombëtare Publike, Fakulteti Juridik

27.04.2017 ora 16:00, E Drejta Evropiane, Fakulteti Ekonomik

28.04.2017 ora 09:00, E Drejta Evropiane, Fakulteti Juridik

28 04.2017 ora 12:00, E Drejte Kompanive, Fakulteti Ekonomik

Prezenca e juaj per konsutlime eshte e obligueshme.

 

Konsultimet
Lajmrohen studentet e vitit te II dhe gjeneratat e vitit te III dhe IV se konsultimet nga lenda E Drejta Kushtetuese do te mbahen me dat 27. 04. 2017 ne ora 11:30, prezenca e juaj per konsutlime eshte e obligueshme.

NJOFTIM

Të dashur koleg student, Ju njoftoj se ditën e Martë me datë: 25/04/2017, në ora: 14:00, Salla 414, do të bëjmë zëvendësim për datën 10/ Prill/ 2017, nga lënda: Mbrojtja ndërkombëtare e të drejtave të njeriut.

Mirëupafshim,

Profa, Halim.

Njoftim

Njoftohen studentët se provimi nga lënda  E drejta penale I , te Prof. Hashim Qollaku, edhe për studentët me sistem të vjetër edhe për studentët me sistem të ri do tëmbahet më datë 22.04.2017 ( e shtunë), në ora 13.00, salla 404.

Pra, edhe provimi  E drejta penale I,  i paraparë për datën 23.04.2017, do të mbahet më date 22.04.2017.

Suksese,

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas, Prizren, Rinor Nuhiu, Zyrtar për Komunikim, Aktiviteti i USAID Drejtësia Vlen. Në fund pati diskutim në mes të panelistëve dhe pjesëmarrësve mbi të gjeturat dhe rekomandimet e raportit: Hartëzimi i nevojave të Komuniteteve për Drejtësi. "

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas