Fakulteti i Filologjisë

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Në Universitetin e Prizrenit”Ukshin Hoti” në organizim të Fakultetit të Filologjisë

PËRUROHET LIBRI “SHOQËRI E TË SHTYPURI SHKRONJA SHQIP 1879” (PËRMBLEDHJE STUDIMESH DHE ARTIKUJSH ME RASTIN E 140-VJETORIT TË THEMELIMIT 1879 – 2019)

Është nder për Universitetin e Prizrenit”Ukshin Hoti” dhe në veçanti për Fakultetin e Filologjisë që nesër, të organizojë veprimtari promovese shkencore, të hënën,më më 24 shkurt 2020, në orën 11:00, në amfiteatrin e Fakultetit Ekonomik të Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren Përurimin e librit “Shoqëria e të Shtypuri Shkronja Shqip 1879–2019”. Ky libër, që vije në dorë të lexuesve si një përmbledhje e studimeve, artikujve e shkrimeve më të zgjedhura, shkruar ndërmjet viteve 1879, kur u themelua Shoqëria e deri në ditët e sotme e bëjnë edhe më madhështor prania e elitës së albanologjisë akademik Emil Lafe,Rami Memushaj,Xhevat Loshi,etj.
Libri, erdhi në 140 vjetorin e themelimit te kësaj Shoqërie, me kontributin e çmuar për botim të dy studiuesve më në zë të albanologjisë e njohës të mirë të periudhës e të studimeve dhe ngjarjeve të madhe të historisë së kulturës shqiptare, profesorët Emil Lafe e Xhevat Lloshi. Ata, u bënë “sebep” që ne të jemi së bashku,tok me Fondacionin ALSAR.
Këtë vepër po e përurojmë vetëm pak ditë, pasi pavarësia e Kosovës shtet u bë 12 vjeçe, Universitetii Prizrenit “Ukshin Hoti” po organizon këtë pikëtakim shkencor në bashkëpunim dhe me ndihmën e çmuar të autorëve të librit. Me këtë rast, dua që t‘ i falenderoj veçanërisht këta profesorë për gatishmërinë dhe përkushtimin që treguan,për të kontribuar në këtë event që ne po organizojmë sot, duke i falenderuar për bashkëpunimin e vazhdueshëm që ne kemi me këtë elitë të dijeve të albanologjisë.
Këtu, dua të shpreh bindjen se Fakulteti i Filologjisë -Departamenti i gjuhës dhe letërsisë shqipe me këtë organizim të përurimit të librit “SHOQËRI E TË SHTYPURI SHKRONJA SHQIP 1879” (Përmbledhje studimesh dhe artikujsh me rastin e 140-vjetorit të themelimit 1879 – 2019), dëshmon, edhe një herë se është i përkushtuar dhe i pandalshëm në veprimtaritë shkencore pёruruese. Ne ndjehemi të nderuar që në përurim merr pjesë edhe drejtori i fondacionit ALSAR, Z. Mehdi Gurra, botues. Ndërkaq me kumtesat që do të prezantohen këtu do të hedhet dritë mbi një përiudhë të rëndësishme të udhës së vështirë të shkronjave shqipe.
Ju mirëpresim!

...... Se njerëzit gjithë vdesin,
Por jeta s' mbetet e shkretë,
Gjuha, Mëmëdheu mbesin
Të patundurë përjetë........

Naim Frashëri

Njoftim

Provimet e afatit të qershorit, të cilat janë të  paraqitura në tabelë do të mbahen sipas këtyre datave.

Studentëve u urojmë suksese në provime!

Hyrje në gjuhësi

19.06.2019

14:00

Morfologji 1

19.06.2019

12:00

Morfologji 2

24.06.2019

13:00

Sintaksë e gjuhës shqipe 1

27.06.2019

16:00

Sintaksë e gjuhës shqipe 2

19.06.2019

16:00

Gjuhë amtare 1 (program, Gjuhë dhe letërsi angleze)

19.06.2019

10:00

Gjuhë amtare 2 (program, Gjuhë dhe letërsi angleze)

18.06.2019

10:00

 

 

 

 

 

Me respekt,

Prof.asoc.dr. Shkelqim Millaku

Prizren, 10.06.2019

 

Të dashur studentë,

Provimet e lëndëve të letërsisë gjermane do të organizohem, më 25.02.2019,  në ora 13:00.

Provimet mbahen në klasën nr.112.


Me respekt,

Mësimdhënësi i lëndëve

Prof.asoc.dr. Naser Mrasor

Njoftim

Lista e grupëve të studenteve të viti parë për ligjeratat dhe Ushtrimet për semsetrin veror 2019 sipas departamenteve

 

Njoftim

Pjesa e dytë e provimit Sintaksë 2 dhe Morfologji 2 do të organizohet, të enjten, më 8.04.2019 prej orës

09:00.

Konsultimet prej orës 10:00.

Me respekt,

Prof.asoc.dr. Shkelqim Millaku

 

Njoftim

CfA: Stipendien des Freistaates Bayern für Deutsch-Sommerkurse in Bayern 2019

Sehr geehrte Damen und Herren,

es freut mich, Sie auf die Stipendien des Freistaates Bayern für Deutsch-Sommerkurse in Bayern 2019 hinweisen zu können. Die Stipendien beinhalten Kursgebühr, Unterkunft und Verpflegung.

Bewerben können sich Studierende sowie Nachwuchsforscherinnen und-forscher aller akademischen Disziplinen mit Deutsch-Vorkenntnissen (mindestens B1-Niveau) aus Albanien, Bosnien und Herzegowina, Kosovo, Kroatien, Mazedonien, Montenegro, Serbien, Slowenien und der Ukraine bei BAYHOST. Zum Bewerbungszeitpunkt müssen Studierende mindestens zwei komplette Semester an einer Hochschule verbracht haben und dies durch Noten belegen können.

Alle Unterlagen müssen per Post bis zum 25. März 2019 bei BAYHOST eingegangen sein.

Nähere Informationen zu den Sprachkursen und dem Bewerbungsverfahren sind auf unserer Website und unter dem BAYHOST-Profil auf facebook zu erhalten.

Ich bitte Sie, die Ausschreibung ggf. an Interessierte weiterzuleiten und / oder auf Ihrer Website zu veröffentlichen bzw. über Facebook zu teilen.  Für Rückfragen stehe ich gern zur Verfügung.

Mit freundlichen Grüßen

Alexandra Weissgerber


Alexandra Weissgerber Scholarship programs | Stipendienprogramme BAYHOST Bavarian Academic Center for Central, Eastern and Southeastern Europe Bayerisches Hochschulzentrum für Mittel-, Ost- und Südosteuropa Universitätsstraße 31 | D-93053 Regensburg T ++49 (0)941-943-5049 | F ++49 (0)941-943-5051 weissgerber@bayhost.de | www.bayhost.de | facebook

 

N j o f t i m

Senati i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, më 25.01.2019 kishte mbledhjen e radhës dhe në atë takim është diskutuar për lëndët që nuk janë mbajtur gjatë semestrit dimëror. Ato lëndë do të mbahen në semestrin veror.

Lëndët në degën e Gjuhës dhe letërsisë gjermane që nuk janë mbajtur në semestrin dimëror dhe që do të mbahen në semestrin veror janë:

1. Hyrje në letërsi gjermane,

2. Letërsi gjermane IV,

3. Praktikë gjuhe VI.

Këto lëndë do të zhvillohen në semestrin veror, 2019 dhe mundësia për të hyrë në provime të lëndëve në fjalë është afati i qershor 2019.

 

Dekanati u uron suksese!

 

NJOFTIM

Të dashur studentë ,

Provimi i lëndës Gjuhë shqipe 2, provimi i programit të Gjuhës dhe letërsisë angleze do të organizohet, më 25.01.2019, në ora 11:30. Provimi mbahet në sallën 113.

Ju urojmë suksese!

Prof.asoc.dr. Shkëlqim Millaku

 

FTESË

Të dashur studentë, profesorë dhe ju mirëdashës të shkencës!

Dekanati i Fakultetit të Filologjisë në Prizren ju fton për t’i dëgjuar tri ligjërata nga:

 • 1. Prof. dr. Emil Lafe - Gjuha letrare shqipe si koine mbarëkombëtare.
 • 2. Prof. dr. Rami Memushaj - Noam Çomski dhe revolucioni i tij në gjuhësi.
 • 3. Prof. dr. Kujtim Kapllani - Vepra shkencore e Androkli Kostallarit.

 

Ligjëratat do të mbahen të martën, më 4.12.2018 prej orës 12:00.

Ligjëratat do të mbahen në amfiteatrin e Fakultetit Ekonomik.

 

 

Suksese!

 

Konkurse për bursa për studentë për vitin akademik 2018/19

 

N j o f t i m

Të dashur studentë dhe mësimdhënës,

Këshilli i studentëve të Fakultetit të Filologjisë në Prizren, së bashku me Dekanatin do të organizojmë një vizitë në monumentet më të rëndësishme të qytetit të Prizrenit.

Studentët e vitit të parë në veçanti, por edhe të viteve të  tjera janë të ftuar për t’i vizituar monumentet.

Organizimi do të bëhet, më 21.11.2018 (e mërkurë).

 • Nisja nga Fakulteti prej orës 12:00.
 • Në ora 12:30 në Muze.
 • Në ora 13:00 në objektin e Hamamit.
 • Pas orës 13:00 do të shkojmë për në Kalanë e Prizrenit.
 • Ciceroni do të jetë një zyrtar kompetent.

Interesohu për qytetin ku studion që edhe jeta studentore të jetë më interesante!

Me respekt,

Arafat Qafleshi

Kryetari i Këshillit të studentëve në Fakultetin e Filologjisë.

 

Të dashur studentë dhe profesorë,

Uroj të keni një vit të suksesshëm akademik. Urime! Le të punojmë, hulumtojmë dhe studiojmë të gjithë së bashku që të arrijmë synimet e përbashkëta për cilësi dhe mbi të gjitha të avancojmë standardet universitare.

Roli i studentëve ka qenë gjithmonë vendimmarrës dhe do të mbetet për të ardhmen e vendit tonë.

Uroj që puna juaj në të ardhmen të jetë bazë e fuqishme për ndërtimin dhe zhvillimin e Kosovës!

Urime dhe suksese!

Dekanati i Fakultetit të Filologjisë

Prizren, 1.10.2018

Njoftim

Të entjen, më 11.01.2018 do të mbahet shfaqja e studentëve të Fakultetit të Filologjisë, Dega e Gjuhës dhe Letërsisë Shqipe (viti i parë, i dytë dhe i tretë) me rite tradicionale shqiptare (rite të kanagjegjit), që është shkëputje nga lënda Letërsi popullore dhe lënda Folklor dhe etnologji. Shfaqja do te dramatizohet nga studentet, pergatitur nga prof. Vjollca Dibra.

Shfaqja fillon në orën 13:30 dhe mbahet në amfitetarin e rektoratit.

Ftoheni të gjithë për pjesëmarrje

NJOFTIM

Agjenden e vizites se dy profesoreve nga Innsbrucku.

 • Prof. Dr. Jörg Meier
 • Mag. phil. Reinhard Wieser

Agjenda

Universität Prizren

“Ukshin Hoti”

Philologische Fakultät

Abteilung für deutsche Sprache und Literatur

lädt zu einem

Vortrag

von

Mag. Phil. Malika JOUAK

Universität Wien/ Universität Fes

Mehrsprachigkeit und Sprachenpolitik in Marokko.

25. April 2017, 11:15

Hörsaal 112

Gäste herzlich willkommen!

Kimete Canaj

Lista kandidatëve për propozim me angazhim në Fakultetin Filologjisë për Semestrin Veror 2016-2017

Lista PDF

Njoftim

Grupët praktike të studentëve të vitit të parë 2016/2017, Gjuhë dhe Letërsi Gjermane në Fakultetin Fililogjisë.

Grupët 1,2,3

Grupët praktike të studentëve të vitit të parë 2016/2017, Gjuhë dhe Letërsi Shqipe në Fakultetin Fililogjisë

Grupët 1 dhe 2

Rezultatet e provimit pranues të afatit të parë në Fakultetin e Filologjisë për vitin Akademik 2016/2017:

Rezultatet:

Drejtimi: Gjuhë dhe Letërsi Shqipe

Drejtimi: Gjuhë dhe Letërsi Angleze

Drejtimi: Gjuhë dhe Letërsi Angleze - Minoritetet

Drejtimi: Gjuhë dhe Letërsi Gjermane

Drejtimi: Gjuhë dhe Letërsi Gjermane - Minoritetet

 

Afati për ankesa është më: 25.07.2016, ndërsa shqyrtimi i tyre do të bëhet më 26.07.2016.

Njoftim

KONFERENCë SHKENCORE Shqipja e sotme dhe marrëdhëniet e saj me gjuhët e tjera

 

Programi i punës

LAJMËRI

Lajmërohen të gjithë studentët e vitit të I,II, të Departamentit të Gjuhës dhe Letërsisë Gjermane, të cilët për mungesë të mësimdhënësit të lëndës: Letërsi gjermane I,II, dhe Hyrje në Letërsinë Gjermane I, nuk kanë mundur që t’i nënshtrohen provimit nga këto lëndë në afatin e Janarit, provimi nga këto lëndë do të mbahet nga ana e Komisionit me datë 14.03.2016 (e martë).duke filluar nga ora 15.00.

 

 

Nga Dekanatet e Fakulteteve

Lajmërim për studentët e vitit të I dhe II Gjuhë Gjermane.

Lajmërim

 

 

Vendim mbi caktimin e Komisionit p;r pyetjen dhe vlersimin  e student;ve t; vitit t; I-II t; departamentit t; Gjuh;s dhe let;rsis; gjermane n; l;n;n Let;rsi gjermane I, II.

VENDIM

 

 

Mësimdhënësit e prozuar për angazhim 

 

 

NJOFTIM

Studentët e vitit të parë kanë bërë kërkesë për ta shtyrë provimin  e lëndës Gjuhë amtare I dhe II (programi Gjuhë dhe Letërsi Angleze).  Provimi do të organizohet 12.02.2016, në ora 14:00 (salla nr. 15).

Suksese!

Prof.asoc.dr.Shkelqim Millaku

NJOFTIM


Provimi i lëndës Praktike gjuhe IV do të organizohet, më 11.02.2016, në ora 12:00.
Dekanati ju uron suksese!

NJOFTIM

Të nderuar studentë,

Konsultimet nga lënda: Civilizimi dhe kultura gjermane I do të mbahen më datën 28.01.2016 në ora 11:00. Studentët, të cilët nuk kanë mundur të hyjnë në provim me shkrim, për ndonjë arsye, do të ju mundësohet të pyetën me gojë në fund të konsultimeve.

Të gjithë studentët kanë të drejtë t’i shikojnë testet e tyre. Projektet e bëra nga studentët do të merren parasysh gjatë konsultimeve, dhe pastaj do të vendoset nota përfundimtare.

Njoftimi dhe Lista e Studenteve

NJOFTIM

Provimi i lëndës Civilizim dhe kulturë gjermane II mbahet, më 28.01.2016, në ora 14:00 (salla 14).

Mësimdhënësja lëndës.

Prof.ass.dr.Sadete Pllana

Njoftim

 

Provimet e mësimdhënëses Regine Schwendinger do të organizhen, si:

Praktike gjuhe II: 7.2.2016, 11.00

Hyrje në tekniken e punës së studimit të gjermanishtes: 7.2.2016, 12.00

Shkrim kreativ: 10.2.2016, 11.00

Praktike gjuhe V: 7.2.2016, 10.00

Praktike gjuhe VI: 10.2.2016, 10.00

Metodat e aftësimit për mësimdhënie dhe njohurit e gjuhës gjermane (Fachdidaktik Deutsch):7.2.2016, 14.00

Dekanati u uron suksese!

Lajmërim

Lajmërohen të gjithë studentët e Fakultetit të Filologjisë, si:

 

 • Paraqitja e provimeve për afatin e janarit dhe të shkurtit do të bëhet nga data 15.01.2016 - 20.01.2016.
 • Mbajtja e provimeve do të bëhet nga data 21.01.2016 - 14.02.2016.
 • Paraqitja e provimit të diplomës bëhet nga data 05.01.2016 - 12.01.2016.
 • Mbrojtja e punimit përfundimtar - Diplomës bëhet nga data 08 - 15.02.2016.

 

 

Dekanati u uron suksese!

Njoftim

Ligjërata e lëndës Hyrje në gjuhësi që është e planifikuar për nesër nuk do të mbahet.
Kjo ligjëratë do të zëvendësohet të mërkurën, më 30.12.2015.

 • Grupi i parë prej orës 10:00.
 • Grupi i dytë prej orës 12:00.
Mësimdhënësi i lëndës u uron suksese
Prof.asoc.dr.Shkelqim Millaku

Description: C:\Users\PPC-IT\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\20151119_140620.jpgFakultetin e Filologjisë në Universitetin “Ukshin Hoti” të Prizrenit, të enjten e ka vizituar një delegacion me përfaqësues të disa fakulteteve (universiteteve) nga Turqia.

Prof. Ass. Dr. Shkelqim Millaku, u. d. Dekan i Fakultetit të Filologjisë, priti mysafiret Prof. Dr. Şahin KESİCİ, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü; Doç. Dr. Hasan BOZGEYİKLİ, Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü; Doç. Dr. Susran Erkan EROĞLU, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü; İbrahim Halil CAN, Anadolu Aile Danışmanları Derneği Başkanı dhe Dr.Feha Demirbus  nga Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü. Ata  u takuan me Prof. Ass. Dr. Shkëlqim Millakun, u. d. Dekan në Fakultetin e Filologjisë. Fillimisht Z. Millaku i njoftoi mysafirët me gjendjen ekzistuese të këtij Fakulteti dhe për planet që ka për zhvillim e kësaj njësie akademike.

Në takim është diskutuar për mundësinë e bashkëpunimit ndërmjet Fakultetit dhe fakulteteve, me qëllim të shkëmbimit të studentëve,  mësimdhënësve, bashkëpunimit shkencor ndërmjet institucioneve në fjalë. Në vazhdim të takimit u pajtuan në parim që të themelojnë një revistë të përbashkët shkencore (me impakt faktor) dhe projektet të tjera të përbashkëta, të cilat do të jenë të planifikuara ndërmjet institucioneve. Përfaqësuesit e fakulteteve nga Turqia janë zotuar se janë të gatshëm të mbështesin në aspektin material dhe atë akademik për hapjes e programeve të reja të studimeve të master dhe të doktoraturës


Njoftim

Ju informojmë se provimet e profesorit Ilir Lenjani do të mbahen, më 05.12.2015, duke filluar nga ora 09:00.

Mësimdhënësi u uron suksese!

F T E S Ë

Njoftohen (ftohen) mësimdhënësit dhe studentët e Universitetit të Prizrenit se të premten, më 13.11.2015, në ora 11:00, në amfiteatrin e Fakultetit Ekonomik do të bëhet promovimi i librit “Der Einsatz von Film im DaF-Unterricht” të autores Mr.sc. Dardane Bojaxhi.

Ardhja Juaj do të na nderojë!

Me respekt

Këshilli Organizues

Njoftim

Të mërkurën më 14 tetor në ora 15:00 në Dokukino shfaqen 7 filma të shkurtër Austrian.
Të gjitha filmat janë në gjuhën Gjermane me përkthim në gjuhën Angleze.

Lista e shkurtër e Austrian Short Film Series përbëhet nga filma të kualifikuar për përzgjedhje për Çmimin e Filmit Austriak 2015 në kategorinë "Filmi më i mirë i shkurtër". Filmat janë qesharake, si dhe shtypëse, artistike si dhe narrative, me zë të lartë si dhe të ngadalshëm dhe të heshtur. Subjektet që trajtojnë shkojnë nga perceptimi, arti dhe nga familja në dhunë. Ose, si kineasti Kurt Brazda thot: "surprizat, veqantia,thellësia, irritimi, subversiteti, saktësia, dhe elementet fantastike e bëjnë filmin bashkëkohor austriak një aventurë interesante."
Seria e filmave të shkurtër udhëton nëpër botë. Pas shfaqjeve në Estoni, Republikën Çeke, Rumani, Francë, Hongkong, Meksikë, Britani të Madhe, Portugali, Turqi këto filma tani kanë arritur në Kosovë. Me mbështetjen e Ambasadës Austriake ne jemi të ftuar që të kalojmë 90 minuta duke shikuar disa prej këtyre filmave nga film-bërësit e rinj austriak; të ftuar të ndjekin mendimet e tyre dhe imazhet e tyre.


https://www.facebook.com/events/895948483826105/
***

On Wednesday October 14 at 15:00 in Dokukino we will be showing 7 Austrian short films.
All films are in German with English translation.

The short list of the Austrian Short Film Series comprises films qualified for preselection to the Austrian Film Award 2015 in the category "Best Short Film". They are funny as well as oppressive, artistic as well as narrative, loud as well as slow and silent. The subjects they treat range from perception, art and family to violence. Or, as Kurt Brazda, cinematographer, puts it: "Unexpected, wacky, profound, irritating, suprisig, subversive, accurate, and fantastic elements make contemporary Austrian short film a fascinating adventure."
The Short Film Series travels around the world. After screenings in Estonia, Czech Republic, Rumania, France, Hongkong, Mexico, Great Britain, Portugal, Turkey they now have reached Kosovo. With the support of the Austrian Embassy we are invited to spend 90 minutes watching some of those films by young austrian filmmakers; invited to follow their view and their imagery.

Fakulteti Filologjisë

Rezultati i kanditatëve me ankesa dhe me pikë barabarta.

Shkarko PDF

N J O F T I M

Njoftohen të gjithë studentët e vitit të parë të Fakultetit e Filologjisë në Prizren, se nesër, 01.10.2015, në ora 10:00 do të bëhet hapja solemne e viti të ri akademik.

Në hapje do të ju flet dekani i Fakultetit Prof.ass.dr.Shkelqim Millaku.

Takimi do të mbahet në amfiteatrin e Fakultetit Nr.27.

Dekanati u uron fillimvitin e ri akademik.


Urime dhe suksese!

N J O F T I M

Kandidatet që nuk janë të kënaqur me rezultatet e provimit pranues të afatit të dytë, mund të dorëzojnë ankesë nga 25-26.09.2015. Ankesat dorëzohen te sigurimi i Fakultetit të Filologjisë.

Ankesat do të shqyrtohen më 28.09.2015 (e hënë, prej orës 10:00).

Dekanati u uron sukses!

REZULTATET E PROVIMIT PRANUES PËR VITIN E PARË TË STUDIMEVE, PËR VITIN AKADEMIK 2015 - 2016 (Afati i dytë)

FAKULTETI I FILOLOGJISË

Rezulatatet në të tri drejtimet: Gjuhë dhe Letërsi Shqipe, Gjuhë dhe Letërsi Angleze dhe Gjuhë dhe Letërsi Gjermane

 

NJOFTIM

Listat e kandidatëve sipas drejtimeve dhe sallave dhe kohës së mbajtjes së provimit pranues të afatit të dytë (2015/2016).

 

Shkarko

 

 

Njoftim

Provimi i lëndës Letërsisë Gjermane II do të organizohet të shtunën (19.092015) në ora 10:00.  Mësimdhënësja e lëndës ju uron suksese.

Sinqerisht,

Nesrin Limani

Vendimi i Senatit të UPZ-së për pranimin e studentëve me pike të barabarta dhe vendimi i Komisionit të ankesave.

Rezultatet e provimit pranues në Fakultetin e Filologjisë, afati i parë 2015/16

Lista e kandidateve që do të nënshtrohen provimit pranues në Fakultetin Filologjisë

Drejtimi:

 

 

Njoftim

Studentët që i kanë dorëzuar temat e diplomës për mbrojtje në Fakultetin e Filologjisë, ju informojmë se mbrojta e temave publike do të jetë, më 10.7.2015 (e premte).

Mbrojtja organizohet në sallën nr.15 duke filluar nga ora 10:00.

Dekanati ju uron suksese.

Prizren, 07.04.2015

BASEES Annual Conference

The British Association of Slavonic and East European Studies (BASEES) invites proposals for panels, roundtables and papers for its 2016 Annual Conference. The conference will be held 2-4 April and will be based at Fitzwilliam College, Cambridge, United Kingdom. The 2015 conference attracted more than 450 people.

Proposals are invited for panels, roundtables and papers for the 2016 Annual Conference.

Panels, roundtables and papers are welcome in the following areas: Politics; History; Sociology and Geography; Film and Media, Languages and Linguistics; Literatures and Cultures; Economics. The conference especially welcomes participation by postgraduate research students and young scholars.

PDF

N j o f t i m

Provimi i lëndës Letërsi gjermane I dhe II do të mbahet, më 27.6.2015, në ora 15:00 dhe 16:00.

Ju urojmë suksese.

Dekanati

Prizren, 23.6.2015

N j o f t i m

Provimi i lëndës Hyrje në gjuhën gjermane, me prof.dr. Arbër Çelikun do të organizohet, më 29.6.2015, në ora 12:00.

Ju urojmë suksese.

Dekanati

Prizren

19.6.2015

N j o f t i m

Provimi i lëndës Letërsi gjermane I dhe II, me prof.dr. Mihallaq Zilenxhiu do të organizohet, më 22.6.2015, në ora 10:00 dhe  11:30 (salla nr. 15).

Ju urojmë suksese.

 

Prizren 
19.06.2015                                                                                     Dekanati

N j o f t i m

Provimi i lëndës Letërsi gjermane 4, me prof.dr. Mihallaq Zilenxhiu do të organizohet, më 22.6.2015, në ora  11:30 (salla nr. 15).

Ju urojmë suksese.

 

Prizren 
17.06.2015                                                                                     Dekanati

N j o f t i m

Ju informojmë se studentja Jakut Kosova, më 18.06.2015, në ora 10:00 do të mbron temën e diplomës: Funksioni i nyjeve në gjuhën gjermane dhe shqipe.

Diplomimi do të organizohet në sallën nr.14.

Prizren

16.06. 2015                                                                                         Dekanati

N j o f t i m

Provimi i lëndës Letërsi gjermane IV do të mbahet, më 12.6.2015, në ora 14:00.

Ju urojmë suksese.

Prizren                                                                                                 Dekanati  08.6.2015                                                                                           ___________

N j o f t i m

Ju informojmë se studenti Remzi Bytyqi, më 12.06.2015, në ora 12:30  do të mbron temën e diplomës: Hulumtimet kontrastive stilistike për llojet e teksteve nga gazetat gjermane dhe shqipe.

Diplomimi do të organizohet në sallën nr.14.

Prizren                                                                                                         Dekanati

03.06. 2015

N j o f t i m

Ju informojmë se studenti Faton Spahija, më 12.06.2015, në ora 11:00 do të mbron temën e diplomës: Mbi rolin e përdorimit të fjalorit në mësimin e gjuhëve të huaja.

Diplomimi do të organizohet në sallën nr.14.

Prizren                                                                                                         Dekanati

03.06. 2015

Ftesë

Të dashur studentë, profesorë, staf administrativ dhe ju të nderuar lexues kemi nderin dhe kënaqësinë e veçantë që të ju ftojmë për të qenë pjesë e promovimit të librit dhe të debatit publik.

Fakulteti i Filologjisë në Prizren organizon promovimin e librit Mashtrimi i madh (2015) te autorit Bardhyl Mahmutit.

Promovimi do të organizohet në amfiteatrin e rektoratit të Universitetit të Prizrenit, më 01.06.2015, në ora 11:00.

Këshilli organizativ, ju mirëpret!

Prizren, 25.5.2015

Tage der deutschen Sprache - Days of German Language (LINK)

We are glad to participate in the Days of German Language 2015, organized by the German, Austrian and Swiss Embassy.

Students of the second year of German Language and Literature are walking you through Prizren with Texts, they wrote, on your electronic devices. Please don't forget to download!

https://drive.google.com/file/d/0B8_9diWK_LRQUGdWU2ZkdW1qVWM/view

 

Literarischer Soundspaziergang durch Prizren

"Texte im Ohr, Stadt vor Augen" - so bewegen wir uns gemeinsam durch Prizren. Unsere Texte im Ohr, werden wir die Stadt zu Fuß "ergehen". Mit Kopfhörern spazieren wir so an den Plätzen, denen wir uns in unseren auf mp3 eingelesenen Texten angenähert haben.

 

Treffpunkt: Universiteti i Prizrenit "Ukshin Hoti"; 19.5., 15 Uhr

 

Link zum Download der Tonspur (ab 18.5.):

https://drive.google.com/file/d/0B8_9diWK_LRQUGdWU2ZkdW1qVWM/view

 

Abspielgeräte, falls vorhanden, bitte (incl. Download) selbst mitbringen.

Idee: Eva Schörkhuber und Elena Messner

http://www.textfeldsuedost.com/wiener-soundspazierg%C3%A4nge/

 

Bitte kommen Sie zahlreich und lassen Sie sich auf unsere Texte ein.

 

Laden Sie bitte vorher die Sounddatei auf Ihr Handy/Ihren mp3-Player und vergessen Sie bitte Ihre Kopfhörer nicht.

Wir freuen uns auf Ihr Kommen!

Program PDF

Njoftim

Të nderuar studentë të vitit të parë dhe tretë, të semestrit të dytë dhe gjashtë të Gjuhës dhe Letërsisë Gjermane, ju informojmë për plotësim-ndryshimin e orarit të ligjëratave, si:

Të shtunën prej orës 09:00, Letërsia gjermane –I- në sallën nr. 14.

Të martën prej orës 17:00, Seminar në shkencën e letërsisë, në sallën nr. 14.

Mësimdhënësja  e lëndës Mr.sc. Nesrin Limani

Mësimi me ndryshim të orarit fillon nga 09.5.2015.

Ju urojmë suksese.

Dekanati

Njoftim

Studentët e Departamentit të Gjuhës dhe Letërsisë Gjermane i informojmë për ndryshimin dhe plotësimin e orarit të ligjëratave, si në vijmë:

Ligjëratat e lëndës: Letërsi gjermane III, do të mbahen dhe vazhdohen të premten në ora 09:00, në sallën nr. 13.

Ligjëratat e lëndës:  Civilizimi dhe kultu gjermane -II-, do të mbahen dhe vazhdohen të premten në ora 12:00, në sallën nr. 13.

Mësimdhënësi i angazhuar për lëndët në fjalë është Prof.dr.Mihallaq Zilexhiu.

Ju urojmë suksese në studime.

Dekanati i Fakultetit të Filologjisë, Prizren

NJOFTIM

Të nderuar studentë të Departamentit të Gjuhës dhe Letërsisë Gjermane,

Mësimi praktik për studentët e vitit të katërtë do të fillon nga data 15.4.2015. Praktika do të zgjatë deri më 08.05.2015.

Për informata më të kompletuara për gjithë studentët dhe mësimdhënësit duhet të takohen dhe të informohen nga z.Agim Krasniqi dhe nga mësimdhënësja Mr.sc. Dardana Bojaxhiu.

Ju urojmë suksese në mësimin e juaj praktik.

Me respekt,

 

Dekanati


 

NJOFTIM

Të nderuar studentë,

Të gjithë studentët që kanë për të vijuar praktikën obligative (në Departamentin e Gjuhës dhe Letërsisë Gjermane), ata duhet të lajmërohen prej datës 23.3.2015 – 27.3.2015 të z.Agim Krasniqi, i cili do të bënë regjistrimin e juaj.

Për informacione të tjera plotësuese do të ju informojmë më një njoftim të ri.

Ju urojmë suksese në studime.

Me nderime,

 

Dekanati i Filologjisë, Prizren

 

University Support Grants Program

(Programi i granteve për mbështetje institucioneve universitare)

Seksioni për marrëdhënie publike i Ambasadës Amerikane në Prishtinë do të finansojë një sërë të granteve të vogla për përmirësimin e cilësisë së hartimit të plan-programeve, burimeve kërkimore dhe ekspertizës profesionale të personelit akademik të institucioneve të arsimit të lartë në Kosovë.

Mes tjerash, grantet do të ndihmojnë institucionet e arsimit të lartë që të krijojnë lidhje me institucionet arsimore në SHBA me qëllim të bashkëpunimit në hartimin, planifikimin dhe rishikimin e plan-programeve. Gjithashtu, përmes këtyre granteve do të mbështetet edhe pasurimi i koleksioneve bibliotekare dhe mjeteve të tjera kërkimore-shkencore.  Grantet ne kuadër të Programit për mbështetje  institucioneve universitare do të përzgjedhen në bazë të konkurencës.

Afati për aplikim do të jetë i hapur deri me 1 maj 2015 deri ora 17:00.

University Support Grants Program

U.S. Embassy Pristina’s Public Affairs Section will award a series of small grants to enhance curriculum development, research resources, and the professional expertise of faculty members from Kosovo’s institutions of higher education.

Grants will help institutions of higher education establish linkages with U.S. institutions in order to encourage development of program planning and curriculum revisions.  Additionally, resources will be devoted to library collections and other research tools. The University Support Program grants are awarded on a competitive basis.

The closing date for this round of proposals is May 1, 2015 at 17:00.

uebfaqen:http://pristina.usembassy.gov/university_support_grants_program.htm

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

""

Western Balkan Online Library Platform

https://lnss-projects.eu/bal/western-balkan-online-library-platform/