Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

UPZ-në e vizitoi një delegacion nga James Madison University i SHBA-ve

11 Maj 2017

Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren,Prof. Dr. Ramë Vataj, me bashkëpunëtorë, të mërkurën ka pritur një delegacion nga Universiteti Jemes Medison-Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Në takim ishin edhe menaxhmenti i Universitetit “Fehmi Agani” –Gjakovë si dhe përfaqësuesit e MASHT. Kjo vizitë në UPZ ishte në vazhdën e vizitave që përfaqësues të këtij universiteti prestigjioz amerikan i kanë bërë universiteteve publike në Kosovë. Delegacioni i JMU-së përbëhet nga profesorët: JoAnne Breëster, Michael Stoloff, Vesna Hart dhe Ahmet Shala.

Rektori i UPZ-së, Prof. Dr. Ramë Vataj, prezantoi historikun e UPZ-së, strukturën menaxhuese, njësitë akademike si dhe të arriturat dhe sfidat e UPZ-së. Ai theksoi se megjithëse është universitet i ri është zhvilluar mjaftë mirë. Rektori Vataj shtoi se UPZ është i gatshëm për bashkëpunim në fushat e interesit të dyanshëm.

Po ashtu edhe Rektori i Universitetit “Fehmi Agani” në Gjakovë, bëri një prezantim të këtij universiteti.

Në anën tjetër, Michael L. Stoloff, dekan i asocuar në JMU foli përreth mundësive të bashkëpunimit në mes dy universiteteve, duke i vënë theks më të madh mundësive të shkëmbimit të studentëve për studime semestrale apo master si dhe për qasje në librari digjitale në mënyrë që të mundësohen më shumë burime për kërkime shkencore.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Prof. Dr. Ramë Vataj – Rektor në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, uron të gjithë mësimdhënësit e UPZ-së dhe të gjithë niveleve të arsimit në Kosovë dhe më gjerë për Ditën e Mësuesit – 7 Marsin.  Në këtë ditë të veçantë kujtojmë me mirënjohje mësuesit dhe pedagogët që me sakrificë në kohëra të vështira u përpoqën të na edukojnë me ndershmëri dhe përkushtim. Ditë më parë organizuam me një ceremoni madhështore përvjetorin e SHLP-së, nga e cila vatër e arsimit të lartë për më shumë se gjysmë shekulli kanë dalë mijëra mësues të cilët kanë edukuar dhjetëra gjenerata. UPZ vazhdon traditën e kualifikimit të mësimdhënësve të rajonit të Prizrenit dhe me gjerë, përderisa si universitet është zgjeruar duke ofruar kuadro të përgatitur edhe për fushat e tjera. Urime 7 Marsin - Ditën e Mësuesit! Prof. Dr. Ramë Vataj – Rektor Universiteti “Ukshin Hoti” – Prizren "

Urimi i Rektorit Vataj për 7 Marsin - Ditën e Mësuesit

Urimi i Rektorit Vataj për 7 Marsin - Ditën e Mësuesit

Prof. Dr. Ramë Vataj – Rektor në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, uron të gjithë mësimdhënësit e UPZ-së dhe të gjithë niveleve të arsimit në Kosovë dhe më gjerë për Ditën e Mësuesit – 7 Marsin. Në këtë ditë të veçantë kujtojmë me mirënjohje mësuesit dhe pedagogët që me sakrificë në kohëra të vështira u përpoqën të na edukojnë me ndershmëri dhe përkushtim.