Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Rektori Vataj priti një delegacion nga Universiteti Drake nga Shteti i Iowa-s në SHBA

29 Qershor 2017

Rektori Vataj priti një delegacion nga Universiteti Drake nga Shteti i Iowa-s në SHBA

Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj të enjten ka pritur në vizitë një delegacion nga Shteti i Iowa-s në SHBA, përkatësisht nga Universiteti Drake, znj.Janet McMahill- Dekan e Universitetit, z.Matthew Hayden, znj.Annique Kiel si dhe Presidenti i DMACC z.Rob Denson.

Rektori Vataj i njoftoi mysafirët për të arriturat dhe sfidat e universitetit. Ai theksoi se UPZ ka një bazë të mirë pasi që Prizreni ka traditë të gjatë në arsimin e lartë dhe kësisoj për një kohë relativisht të shkurtër është bërë mjaftë atraktivë për studentë duke arritur në 15 mijë numri i të regjistruarve që nga viti 2010 kur ka nisë punën. Rektori Vataj po ashtu vëri në spikamë faktin që në UPZ përpos në gjuhën shqipe mësimi zhvillohet edhe në gjuhën turke dhe boshnjakë në disa drejtime. Ai po ashtu vëri në pah se në kuadër të Fakultetit të Filologjisë është edhe departamenti i Gjuhës Angleze dhe Departamenti i Gjuhës Gjermane. Rektori Vataj bërë të ditur se UPZ ka bashkëpunim me shumë universitete nga Turqia, Evropa edhe Amerika dhe se është i rëndësishëm dhe i mirëseardhur bashkëpunimi me Universitetin e Ioëas. Ndërkaq, Prof. Ass. Dr. Sejdi Sejdiu shef i departamentit të Gjuhës Angleze prezantoi të arriturat dhe sfidat e këtij departamenti. Kurse shefja e departamentit të Gjermane Prof. Ass. Dr. Kimete Canaj, theksoi se është e mirëpritur ndarja e përvojave mes dy universiteteve dhe mbështetja e UPZ-së në prekatitjen e stafit në aspektin e metodologjisë së mësimdhënies, etj.

Përfaqësuesit e Universiteti Drake, znj.Janet McMahill- Dekane e Universitetit, z.Mattheë Hayden, znj.Annique Kiel si dhe Presidenti i DMACC z.Rob Denson, falënderuan Rektorin Vataj për mikpritjen dhe u fascinuan me zhvillimin dhe diversitetin që karakterizon këtë universitetit duke u shprehur të hapur për mundësinë e konkretizimit të bashkëpunimit në suaza të mundësive në të ardhmen.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

"Në ditën e dytë të vizitës në Austri, me 31.03.2015 Rektori i UPZ-së, Prof. Dr. Ramë Vataj ka vizituar Universitetin e Shkencave të Aplikuara – Technikum-Vjenë, ku është takuar me Prof. DI Dr. Christian Kollmitzer, Prorektor dhe Udhëheqës i Departamentit për Electronic Engineering, prof. DI Dr. Thomas Sommer, Udhëheqës i Departamentit të Masterit për „Telekommunikation und Internettechnologien” dhe   Mag. Dr. Sandra Allmayer, MA, Udhëheqëse e Marrëdhënieve Ndërkombëtare. Ndërsa pjesë e delegacionit nga UPZ ishte edhe Prof.Ass.Dr. Artan Dermaku - Dekan në FSHK dhe Prof.Ass.Dr. Xhevahir Bajrami profesor në këtë fakultet. Në takim është biseduar për format e bashkëpunimit të ndërsjellë në mes të  FH Technikum Wien në Vjenë dhe UPZ-së, me theks të veçantë në mundësitë e  mobilitetit të profesorëve dhe mundësisë që studentet tanë të vazhdojnë studimet në nivelin Master, apo edhe përmes programit ERASMUS, për një apo dy semestra në nivelin Bachelor në këtë Universitet. Duke ditur se ky Universitet prestigjioz në Vjenë është shumë i njohur në Teknologji , është kërkuar nga UPZ që Technikum Vjene të ndihmoj në krijimin e laboratorëve teknologjik gjë që u pranua me dëshirë nga ana e tyre. Gjithashtu treguan një gatishmëri të madhe që studentët tanë të mund të vijojnë pjesën praktike sidomos në semestrin e pestë dhe të gjashtë të studimeve Bachelor në laboratorët e këtij Universiteti. Gjithashtu në takim është treguar gatishmëri e FH Technikum Wien që mësimdhënësit e tyre të mbajnë ligjërata në UPZ si dhe anasjelltas që Profesorët e UPZ të mbajnë ligjërata në këtë Universitet si mësimdhënës mysafir. Duke pasur parasysh se programi TIT në Fakultetin e Shkencave Kompjuterike në UPZ është shumë i përafërt me programet ekzistuese të Technikum u ra dakord që studentët tanë janë të mirëpritur për të bërë vazhdimin e studimeve Master në drejtimet e tyre përkatëse. Vizita në këtë universitet prestigjioz të Austrisë ishte shumë e suksesshme dhe së shpejti do të formalizohet nënshkrimi i marrëveshjes së bashkëpunimit në mes të dy universiteteve."

Rektori Vataj ka vizituar Universitetin e Shkencave të Aplikuara – Technikum në Vjenë

Rektori Vataj ka vizituar Universitetin e Shkencave të Aplikuara – Technikum në Vjenë

Në ditën e dytë të vizitës në Austri, me 31.03.2015 :Rektori i UPZ-së, Prof. Dr. Ramë Vataj ka vizituar Universitetin e Shkencave të Aplikuara – Technikum-Vjenë, ku është takuar me Prof. DI Dr. Christian Kollmitzer, Prorektor dhe Udhëheqës i Departamentit për Electronic Engineering, prof. DI Dr. Thomas Sommer, Udhëheqës i Departamentit të Masterit për „Telekommunikation und Internettechnologien” dhe Mag. Dr. Sandra Allmayer, MA, Udhëheqëse e Marrëdhënieve Ndërkombëtare. Ndërsa pjesë e delegacionit nga UPZ ishte edhe Prof.Ass.Dr. Artan Dermaku - Dekan në FSHK dhe Prof.Ass.Dr. Xhevahir Bajrami profesor në këtë fakultet.