Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Në UPZ promovohet puna e shkrimtares austriake Rosemarie Eichinger

23 Nëntor 2017

Në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të enjtën është promovuar puna e studiueses austriake Rosemarie Eichinger. Ajo ka studiuar historinë në Vjenë, ku edhe jeton. Eichinger filloi të shkruante pas diplomimit. Ka specializuar në literaturën e fëmijëve dhe të rinisë . Ajo mori disa çmime dhe bursa për punën e saj (ndër të tjera, me kohë të shkruar, Konkursin e Librit të Rinisë, Bursën Mira Lobe 2009, Çmimin Austriak për Fëmijët dhe Rininë 2014 për "Essen Tote Erdbeerkuchen?"). "Më pëlqen të shkruaj për fëmijët dhe adoleshentët sepse e bën më të lehtë për mua të kaloj kufij. Në jetën e përditshme ekzistojnë kufij të mjaftueshëm. Përveç kësaj, fëmijët i qasen teksteve më drejtpërsëdrejti, janë më pak analitikë sesa të rriturit. Përmbajtja dhe tensioni janë të rëndësishme. Jo më pak për mua si një shkrimtar, që në fillim të një historie nuk e di se si përfundon ".  Ky eveniment është organizuar nga ana e Ambasadës Austriake dhe Bibliotekës Austriake në Prishtinë në bashkëpunim me degen e gjuhës gjermane në Fakultetin e Filogjisë në UPZ.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Prof. Dr. Ramë Vataj – Rektor në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, uron të gjithë mësimdhënësit e UPZ-së dhe të gjithë niveleve të arsimit në Kosovë dhe më gjerë për Ditën e Mësuesit – 7 Marsin.  Në këtë ditë të veçantë kujtojmë me mirënjohje mësuesit dhe pedagogët që me sakrificë në kohëra të vështira u përpoqën të na edukojnë me ndershmëri dhe përkushtim. Ditë më parë organizuam me një ceremoni madhështore përvjetorin e SHLP-së, nga e cila vatër e arsimit të lartë për më shumë se gjysmë shekulli kanë dalë mijëra mësues të cilët kanë edukuar dhjetëra gjenerata. UPZ vazhdon traditën e kualifikimit të mësimdhënësve të rajonit të Prizrenit dhe me gjerë, përderisa si universitet është zgjeruar duke ofruar kuadro të përgatitur edhe për fushat e tjera. Urime 7 Marsin - Ditën e Mësuesit! Prof. Dr. Ramë Vataj – Rektor Universiteti “Ukshin Hoti” – Prizren "

Urimi i Rektorit Vataj për 7 Marsin - Ditën e Mësuesit

Urimi i Rektorit Vataj për 7 Marsin - Ditën e Mësuesit

Prof. Dr. Ramë Vataj – Rektor në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, uron të gjithë mësimdhënësit e UPZ-së dhe të gjithë niveleve të arsimit në Kosovë dhe më gjerë për Ditën e Mësuesit – 7 Marsin. Në këtë ditë të veçantë kujtojmë me mirënjohje mësuesit dhe pedagogët që me sakrificë në kohëra të vështira u përpoqën të na edukojnë me ndershmëri dhe përkushtim.