Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Ekspertët e forenzikës të policisë demostrojnë para studentëve të UPZ egzaminimin e vendit të krimit

20 Dhjetor 2017

Para studentëve dhe profesorëve të UPz në amfiteatër të madh të Fakultetit Juridik është bërë prezantimi i njohurive dhe shkathtësive të eksperteve të Forenzikës që veprojnë në kuadër të Policisë së Kosovës respektivisht Drejtorisë Regjionale të Prizrenit. Ekspertet kanë prezantuar në praktikë aplikimin e metodës së Daktiloskopisë, në zbulimin dhe ndriçimin e veprës penale, kryesit të veprës penale, fajësinë e kryesit etj, me qëllim të parandalimit, luftimit dhe ndëshkimit të veprave penale - krimit.

Vlen të theksohet se ky aktivitet organizohet me kërkesë dhe iniciativë të profesorit të UPz-së, Prof.Ass.Dr Armend Podvorica ( Profesor i Kriminalistikës; Kriminologjisë dhe Profesor i Procedurës Penale në Fakultetin Juridik ) që ka gjetur mbështetje tek udhëheqësia e fakultetit dhe e menaxhmentit të UPZ-së. Me qëllim rritjen e bashkëpunimit institucional respektivisht në mes të Fakultetit Juridik të Universitetit " Ukshin Hoti " me Policinë e Kosovës respektivisht me Drejtorin Regjionale të Prizrenit me qëllim të aftësimit, përgatitjes dhe pajisjes me njohuri praktike për ushtrimin e pavarur të profesionit të Hetuesit, Prokurorit, Gjyqtarit dhe të Avokatit. Prezent ishte edhe Drejtori i Policisë për Rajonin e Prizrenit Nexhmedin Krasniq i cili e mbajti një fjalë rasti.

Vlen të theksohet se aplikimi për këtë aktivitet është si rezultat i krijimit të hapësirave të pavarura për të vepruar në ngritjen e profesionalizmit në mësimdhënie dhe mësim nxënie nga Rektori Prof.Dr. Ramë Vataj.

Prof.Ass.Dr Armend Podvorica, e falënderoj Prorektorin Prof.Ass.Dr. Kadri Kryeziu dhe Dekanin i cili në momentet e para e ka përkrahë këtë ide duke me frymëzuar që këtë ide ta realizojna dhe në as një moment nuk është kursye për këtë qëllim.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Prof. Dr. Ramë Vataj – Rektor në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, uron të gjithë mësimdhënësit e UPZ-së dhe të gjithë niveleve të arsimit në Kosovë dhe më gjerë për Ditën e Mësuesit – 7 Marsin.  Në këtë ditë të veçantë kujtojmë me mirënjohje mësuesit dhe pedagogët që me sakrificë në kohëra të vështira u përpoqën të na edukojnë me ndershmëri dhe përkushtim. Ditë më parë organizuam me një ceremoni madhështore përvjetorin e SHLP-së, nga e cila vatër e arsimit të lartë për më shumë se gjysmë shekulli kanë dalë mijëra mësues të cilët kanë edukuar dhjetëra gjenerata. UPZ vazhdon traditën e kualifikimit të mësimdhënësve të rajonit të Prizrenit dhe me gjerë, përderisa si universitet është zgjeruar duke ofruar kuadro të përgatitur edhe për fushat e tjera. Urime 7 Marsin - Ditën e Mësuesit! Prof. Dr. Ramë Vataj – Rektor Universiteti “Ukshin Hoti” – Prizren "

Urimi i Rektorit Vataj për 7 Marsin - Ditën e Mësuesit

Urimi i Rektorit Vataj për 7 Marsin - Ditën e Mësuesit

Prof. Dr. Ramë Vataj – Rektor në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, uron të gjithë mësimdhënësit e UPZ-së dhe të gjithë niveleve të arsimit në Kosovë dhe më gjerë për Ditën e Mësuesit – 7 Marsin. Në këtë ditë të veçantë kujtojmë me mirënjohje mësuesit dhe pedagogët që me sakrificë në kohëra të vështira u përpoqën të na edukojnë me ndershmëri dhe përkushtim.