Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

UPZ ndau trofe për studentët fitues në garën nacionale në lëndët juridike

29 Dhjetor 2017

Në emër të Rektorit të UPZ-së Prof. Dr. Ramë Vataj, prorektori Prof. Dr. Kadri Kryeziu të premten ka pritur në takim studentët e Fakultetit Juridik të cilët e kanë fituar garën nacionale në lëndët penale juridike nga universitetet publike të Kosovës. Me këtë rast në shenjë mirënjohje ai u ka ndarë nga një trofe. Kjo garë është organizuar nga NCSC në kuadër të programit “Kërko Drejtësi” të financuar nga Departamenti i Shtetit i SHBA-së. Prorektori Kryeziu i falënderoi studentët fitues për përfaqësim dinjitoz të UPZ-së duke i inkurajuar që të vazhdojnë përkushtimin në mësime.

Dje në Pallatin e Drejtësisë në Prishtinë, u mbajtën garat ndërmjet Universiteteve publike të Republikës së Kosovës - Fakulteteve Juridike të  Universitetit të Prishtinës, Prizrenit, Pejës dhe Mitrovicës.

Pas vlerësimit nga ana e jurisë profesionale të gjykimeve të simuluara, fitues doli Fakulteti Juridik i Universiteti të Prizrenit “Ukshin Hoti” duke fituar pikët maksimale në të gjitha rolet e simuluara në këtë seancë, falë përfaqësimit dinjitoz nga studentët mjaftë të përgatitur.

Fitorja e studentëve të UPZ-së, është një dëshmi se UPZ është bërë konkurrent serioz me universitetet nacionale, ndërkaq në një të ardhme të afërt me punë do të jemi në konkurrencë serioze edhe me universitetet në regjion dhe më gjerë.

 

Deri këtu UPZ ka arritur falë përkushtimit të stafit akademik, studentëve dhe posaçërisht menaxhmentit me në krye Rektorin Prof. Dr.  Ramë Vataj, pasi është përkushtuar në rritjen e cilësisë në mësimdhënie dhe mësimnxënie, përmes vendosjes së standardeve më të larta në angazhimin e stafit akademik të rregullt dhe të angazhuar, kërkesave maksimale për punë akademike, pranimin e studentëve më të mirë dhe disiplinës në mbarëvajtjen e procesit mësimorë dhe vlerësimit të mirëfilltë.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

"Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit. "

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit.