Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Ambasadori i Britanisë së Madhe Ruairi O’Connell vizitoi Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren

15 Janar 2018

Ambasadori i Britanisë së Madhe Ruairi O’Connell vizitoi Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren

Ambasadori i Britanisë së Madhe në Kosovë, Ruairi O’Connell të hënën e ka vizituar Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren. Fillimisht është takuar me Rektorin Prof. Dr. Ramë Vataj ndërsa ka takuar edhe studentët e këtij universiteti me të cilët ka zhvilluar bashkëbisedim mjaftë përmbajtjesor rreth zhvillimeve të përgjithshme në vend por edhe për mundësinë e vazhdimit të studimeve në universitetet e Britanisë së Madhe. Rektori Vataj e njoftoi ambasadorin me të arriturat dhe sfidat duke theksuar se UPZ është universiteti i dytë publik në vend, ndërsa i pari i themeluar nga institucionet e RKS kurse tradita e arsimit të lartë në Prizren fillon më herët me Pedagogjiken e Lartë në vitin 1962, e cila u trashëgua nga Universiteti i Prizrenit. Ndërsa, sot ka gjithsej janë 24 programe studimi në 6 fakultete, ku përfshihen programet në nivelin Bachelor dhe Master, prej tyre përpos në gjuhën shqipe, në Fakultetin e Edukimit dhe në Fakultetin e Shkencave Kompjuterike, programet ofron edhe në gjuhën boshnjake dhe atë turke. Në Fakultetin e Filologjisë e kemi edhe programin e Gjuhës Angleze dhe gjuhës gjermane.  Kurse tani UPZ ka rreth 17 mijë studentë.

Rektori Vataj ndërkaq e njoftoi Ambasadorin  O’Connell se në vitin akademik 2016/2017 ka nisë punën Fakulteti i Shkencave të Jetës dhe Mjedisit, me programet Agrobiznes dhe Shkencat e Pyjeve dhe Mjedisit për kuadro që ka nevojë tregu, të cilin fakt e impresionoi dhe nxiti kureshtjen e ambasadorit për të mësuar më shumë  rreth këtij fakulteti pasi  është  vetëm në Kosovë.

Rektori Vataj vëri në pah se universiteti i ka kushtuar rëndësi bashkëpunimit me universitetet brenda dhe jashtë vendit duke theksuar se aktualisht kemi bashkëpunim me 51 universitete, ndrësa bëri të ditur se projektet TEMPUS nga Bashkimi Evropian që janë implementuar në UPZ: Ngritja e kapaciteteve për sigurimin e cilësisë, EUREQA - Forcimi i strukturës së sigurimit të cilësisë, Master në Trashëgiminë Kulturore dhe Menaxhimin e Turizmit, Integrimi i Unionit të Studentëve në Unionin e Studentëve të BE, Sistemi financiar, BESTSDI.

Po ashtu kemi marr pjesë në projekte të mobilitetit të stafit dhe studentëve, si me Bretagne-Sud University në France, Pedagogical School – Insbruck – Austria, Masaryk University  - Brno, Chach Republic, Anadolu University Turqi dhe Nidge University – Turqi.

 

Po ashtu në ranglisten ndërkombëtare ka shënuar një progres të jashtëzakonshëm duke u ngritur për 6 mijë e 506 vende në krahasim me vitin 2014, ndërsa i dyti publik ne vend.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

"Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit. "

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit.