Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

U konstituua përbërja e re e Senatit dhe u zgjedhën dekanët e rinj të njësive akademike të Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren

26 Prill 2018

 

Përbërja e re e Senatit të Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, të enjten ka mbajtur mbledhjen e parë inaugurues. Në këtë mbledhje është zgjedhur Kryesues i përkohshëm i Senatit, për mbledhjen inauguruese, Prof. Ass. Drita Krasniqi, ndërsa kryesues i përkohshëm deri në zgjedhjen e Rektorit, Prof. Ass. Dr.  Muharrem Faiku. Në mbledhja kanë marrë pjesë edhe anëtarët e Komisionit Zgjedhor, të caktuar nga Këshilli Drejtues për organizimin e Zgjedhjeve të Përgjithshme në Universitet.

Kryetarja e Komisionit Zgjedhor, Prof. Ass. Dr. Kimete Canaj, i uroi senatorët e rinj për fitimin e mandateve nga njësitë akademike, nga administrata dhe nga Parlamenti i Studentëve. Ajo theksoi se është nderë të qenit përfaqësues në këtë organ, pasi që Senati është organi më i lartë për çështje akademike në Universitet. Gjithashtu edhe kryesuesi i përkohshëm i Senatit i uroi për mandatet senatorët e rinj.

Në këtë mbledhje është votuar për zgjedhjen e dekanëve të njësive akademike. Prof. Asoc. Dr. Halil Kukaj është zgjedhur dekan i Fakultetit të Ekonomisë, Prof. Asoc. Dr. Samedin Krrabaj, dekan i Fakultetit të Shkencave Kompjuterike, Prof. Asoc. Dr. Isuf Lushi është zgjedhur dekan i Fakultetit të Shkencave të Jetës dhe Mjedisit, Prof. Asoc. Dr. Kadri Kryeziu dekan i Fakultetit Juridik dhe Prof. Asoc. Dr. Shkelqim Millaku, dekan i Fakultetit të Filologjisë.

 

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

"Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit. "

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit.