Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Konferenca: “Ndarja e njohurive dhe praktika e vetë përdorimit të filmit dokumentar në mësimdhënie, në universitetet në Kosovë dhe Serbi”

27 Shtator 2018

Konferenca: “Ndarja e njohurive dhe praktika e  vetë përdorimit të filmit dokumentar në mësimdhënie, në universitetet në Kosovë dhe Serbi”

Nga 20 – 22 shtator 2018 në Beograd u zhvillua konferenca e organizuar nga PIN (People In Need) me focus në ndarjen e përvojave për praktikimin e filmit dokumentar si mjet në mësimdhënie.
Profesorët nga Universiteti i Prizrenit “Ukshin Hoti” kanë pilotuar kursin “Filmi në mësimdhënie” në muajin maj të këtij viti, me mbështetje të DokuFest, me pjesëmarrje të studentëve të Departamenti i Edukimit dhe Filologjisë.

Kjo konferencë u zhvillua në kuadër të projektit “Prezantimi i qasjeve të reja në edukimin shoqëror II”, në partneritet me People in Need (Pragë), Free Zone Junior (FOND B92, Beograd), Center for Teacher Education (Universiteti i Beogradit, Fakultet i Filozofik), DokuFest (Prizren), Universiteti “Ukshin Hoti” (Prizren) dhe program One World in School (OËIS), ne mbështetje të National Endoëment for Democracy (NED).


Prezantimi i praktikës në Universitetin e Prizrenit
prof. Artan Reshani (Edukatë Qytetare dhe Histori)

 

Panel diskutimi “Përzgjedhja e filmit dokumentar në mësimdhënie”
(nga e majta: Dusan Kubecka (One World in Schools), Tringa Siqeca (DokuFest), Rajko Petrovic (Free Zone Film Festival), Melita Randjelovic (Free Zone Junior)

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

"Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit. "

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit.