Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Vizita e BESTSDI group në UPZ

28 Nëntor 2018

Dje pasdite, me datë 27. 11. 2018, UPZ-në e kanë vizituar partnerët nga Universiteti i Zagrebit, njëkohësisht udhëheqës të projektit BESTSDI dhe përfaqësues nga Universitete të tjera partnere nga rajoni.

Përfaqësues nga Universieti i Zagrebit janë takuar me dekanin e FSHK - së,  Prof. Asoc.Dr. Samedin Krrabaj me të cilin kanë biseduar dhe janë dakorduar për aplikim me projekte të reja në kuadër të projekteve ERASMUS.

Në kuadë të takimit, Prof. Asoc. Dr. Ercan Canhasi dhe Msc. Jasmin Jusufi, para të pranishmëve kanë mbajtur një prezentim për historikun e zhvillimit të Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren dhe Fakultetin e Shkencave Kompjuterike.

Duhet përmendur që, në kuadër të këtij projektit UPZ ka punuar në avancimin e kurikulës duke përgaditur lëndë që përshshijnë fushën SDI që do të ligjërohen nga Prof. Ass. Dr. Ercan Canhasi dhe Prof. Zirije Hasani të cilët kanë qenë drejtëpërdrejtë të angazhuar në punën e draftimit të kurikulës. Gjithashtu në kuadër të projektit është hapur kabineti i dedikuar pikërisht për këtë fushë në vlerë prej 17.500 euro.

I gjithë stafi i FSHK -së, të gjithë shqiptarëve, ju uron festat e mëdha të 28 Nëntorit të lavdishëm. Gëzuar

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

"Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit. "

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori Vataj nënshkruan dy marrëveshje për bashkëpunim konkret me dy fakultete të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, i shoqëruar edhe nga zv.Kryesuesi i Këshillit Drejtues i UPZ-së, Dr. Sc. Bekim Gashi, dhe Senatori Prof. Ass.Dr. Isuf Lushi, të hënën ka qëndruar në një vizitë zyrtare në Universitetin Bujqësorë të Tiranës, ku janë arritur dy marrëveshje bashkëpunimi të rëndësishme me dy fakultetet të këtij universiteti. Marrëveshje konkrete është arritur me Fakultetin e Ekonomisë dhe Agrobiznesit dhe me Fakultetin e Bioteknologjisë dhe Ushqimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, me qëllim të finalizimit të njësisë së re akademike në UPZ, Fakultetin e Shkencave të Jetës dhe Mjedisit.