Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Fakulteti i Shkencave të Pyjeve dhe Mjedisit vizitë në terren

12 Dhjetor 2018

Me qëllim të thellimit të njohurive lidhur me gjendjen e Pyjeve dhe Faunës së Egër në Kosovë. Profesorë së bashku me studentwt e vitit të II dhe të III të Fakultetit të Shkencave të Pyjeve dhe Mjedisit, realizuan një vizitë në vendgjuetinë me rëndësi të veçantë në Blinajë. Menaxherët e kësaj vendgjuetie bënë një shpjegim mjaftë interesant lidhur me historikun e kësaj vendgjuetie, resurset pyjore dhe atyre të faunës që gjinden brenda kësaj vendgjuetie, si dhe mënyrat e Menaxhimit me Pyje dhe me kafshë të Egra. Blinaja ka një sipërfaqe prej rreth 2700 ha, dhe e gjithë kjo sipërfaqe është e rrethuar me tela, me qëllim që të mundëson një garanci më të madhe për menaxhimin e kafshëve të Egra. Studentet mbeten të fasionuar me atë çfarë panë dhe çfarë mësuan nga kjo vizitë.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Prof. Dr. Ramë Vataj – Rektor në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, uron të gjithë mësimdhënësit e UPZ-së dhe të gjithë niveleve të arsimit në Kosovë dhe më gjerë për Ditën e Mësuesit – 7 Marsin.  Në këtë ditë të veçantë kujtojmë me mirënjohje mësuesit dhe pedagogët që me sakrificë në kohëra të vështira u përpoqën të na edukojnë me ndershmëri dhe përkushtim. Ditë më parë organizuam me një ceremoni madhështore përvjetorin e SHLP-së, nga e cila vatër e arsimit të lartë për më shumë se gjysmë shekulli kanë dalë mijëra mësues të cilët kanë edukuar dhjetëra gjenerata. UPZ vazhdon traditën e kualifikimit të mësimdhënësve të rajonit të Prizrenit dhe me gjerë, përderisa si universitet është zgjeruar duke ofruar kuadro të përgatitur edhe për fushat e tjera. Urime 7 Marsin - Ditën e Mësuesit! Prof. Dr. Ramë Vataj – Rektor Universiteti “Ukshin Hoti” – Prizren "

Urimi i Rektorit Vataj për 7 Marsin - Ditën e Mësuesit

Urimi i Rektorit Vataj për 7 Marsin - Ditën e Mësuesit

Prof. Dr. Ramë Vataj – Rektor në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, uron të gjithë mësimdhënësit e UPZ-së dhe të gjithë niveleve të arsimit në Kosovë dhe më gjerë për Ditën e Mësuesit – 7 Marsin. Në këtë ditë të veçantë kujtojmë me mirënjohje mësuesit dhe pedagogët që me sakrificë në kohëra të vështira u përpoqën të na edukojnë me ndershmëri dhe përkushtim.