Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Sot kemi zhvilluar një takim pune me ambasadorin e Austrisë në Kosovë z. Gernot Pfandler.

01 Mars 2019

Me miqtë e shtetit të Republikës së Kosovës gjithmonë është kënaqësi të takohemi dhe të bashkëbisedojmë për proceset e ndryshme dhe në veçanti ato edukativo-arsimore. Austria vazhdimisht na ka mbështetur në gjitha rrugët diplomatike dhe në theks të veçantë në ato edukativo-arsimore. Ne biseduam për shumë çështje edukativo-arsimore dhe në veçanti për mbrojtjen dhe zhvillimin e departamentit të gjuhës dhe letërsisë gjermane në Fakultetin e Filologjisë në Prizren.

Falënderova ambasadorin z. Pfandler për kontributin që e kanë dhënë në vazhdimësi për degën e Gjuhës dhe letërsisë gjermane dhe për albanologjinë në përgjithësi.

Austria vazhdimisht na ka mbështetur me lektor profesional, por edhe me pasurimin e bibliotekës sonë me literaturë moderne dhe ka ofruar mbështetje të vazhdueshme duke siguruar staf akademik, vizitor nga universitetet serioze të Austrisë.

Kjo na bënë  krenar me miqësinë konkrete që e kemi ndërmjet nesh.

Ftova z. Gernot Pfandler që ta viziton Universitetin e Prizrenit dhe të informohet për gjendjen e përgjithshme që e kemi dhe në veçanti për atë të Fakultetit tonë të Filologjisë.

Me respekt,

Shkelqim Millaku

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas, Prizren, Rinor Nuhiu, Zyrtar për Komunikim, Aktiviteti i USAID Drejtësia Vlen. Në fund pati diskutim në mes të panelistëve dhe pjesëmarrësve mbi të gjeturat dhe rekomandimet e raportit: Hartëzimi i nevojave të Komuniteteve për Drejtësi. "

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas