Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Përfaqësuesit e Ohio Northern University vizituan Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren

06 Mars 2019

 

Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, Fakultetin Juridik, të mërkurën e kanë vizituar përfaqësuesit e Ohio Northern University në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Delegacioni ishte i kryesuar nga Mara A. Smith asistente e drejtorit të Programi të nivelit Master “Qeverisje Demokratike dhe Sundimi i Ligjit”. Program i ngjashëm është edhe në UPZ në bashkëpunim me Universitetin e Gjilanit dhe të Pejës. Ata u pritën nga u.d. Prorektori për Marrëdhënie me Jashtë, Prof. Asoc. Dr. Kadri Kryeziu, u.d. Dekani i Fakultetit Juridik Prof. Ass. Dr. Halim Bajraktari, u.d. Drejtori i Zyrës për Marrëdhënie me Jashtë z. Përparim Avdullahu, shefi për mësim në Fakultetin Juridik, PhD. C. Dardan Vuniqi dhe PhD. C. Shefki Shtërbani asistent në këtë fakultet.

Në takim u diskutua për bashkëpunimin në mes të dy universiteteve përkatësisht programeve të studimit. Ata u shprehën të gatshëm që studentë të UPZ-së të pranojnë në vizita studimore në universitetin e tyre.

Nga përfaqësuesit e UPZ-së u vlerësua mundësi e mirë e bashkëpunimit në mes të dy universiteteve, ndërsa u shprehën të gatshëm për konkretizimin e bashkëpunimit në të ardhmen pasi që është në interes të studentëve.

 

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas, Prizren, Rinor Nuhiu, Zyrtar për Komunikim, Aktiviteti i USAID Drejtësia Vlen. Në fund pati diskutim në mes të panelistëve dhe pjesëmarrësve mbi të gjeturat dhe rekomandimet e raportit: Hartëzimi i nevojave të Komuniteteve për Drejtësi. "

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas