Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

STUDENTË E PEDAGOGË TË UNIVERSITETIT “UKSHIN HOTI” TË PRIZRENIT VIZITUAN UNIVERSITETIN E KORÇËS “FAN S.NOLI”

08 Mars 2019

 

STUDENTË E PEDAGOGË TË UNIVERSITETIT “UKSHIN HOTI” TË PRIZRENIT VIZITUAN UNIVERSITETIN E KORÇËS “FAN S.NOLI”

Hapja e shkollave shqipe misioni më i shenjtë kombëtar.
Hapja shkollave shqipe në trojet shqiptare është faqja më e ndritur dhe më e lavdishme e manifestimit të atdhedashurisë dhe e përmbushjes së synimeve për një shkollë shqipe dhe për një arsimi kombëtar.

Në udhën e shkronjave shqipe do të shquhej Shkolla e Parë Shqipe në Korçë.


Ishte ky mision arsimor, atdhetar e vizionar që mishëronte programin e madh të Rilindjes Kombëtare, për hapjen e diturisë e përparimit, zgjimin dhe ngritjen e ndërgjegjes kombëtare te shqiptarët. Misioni i kësaj shkolle ringjalli shpresat e shqiptarëve dhe e mbajti të ndezur zjarrin e atdhedashurisë. 
Në vigjilje të Ditës së Mësuesit, pikërisht më 7 Mars 2019, një grup studentësh e pedagogësh të Universitetit “Ukshin Hoti” të Prizrenit vizituan Universitetin e Korçës “Fan S.Noli”
. Dekani i Fakultetit të Edukimit, Prof. asoc. dr. Fahredin Shabani, prof. asoc. dr. Ragip Gjoshi, anëtar i Këshillit Drejtues të Universitetit dhe shefi për mësimin në këtë fakultet, PhD. Artan Reshani, së bashku me studentët, u ndalën fillimisht në Fakultetin e Edukimit dhe Filologjisë të këtij universiteti, ku zhvilluan një takim në mjediset e Bibliotekës “Kongresi i Manastirit”. Dekani i këtij fakulteti, prof. as. dr. Pavllo Cicko, përshëndeti miqtë nga Prizreni dhe i njohu ata me veprimtarinë që zhvillon Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë . Më pas, profesor Ragip Gjoshi, në emër të Rektorit të Universitetit “Ukshin Hoti”, Prof. asoc. dr. Ismet Temaj, kolegëve dhe studentëve, shprehu falënderimet më të sinqerta për pritjen e organizuar. Ai tha se në kuadër të bashkëpunimit mes dy universiteteve, do të zhvillohen të tjera vizita të ndërsjella e veprimtari të përbashkëta. Pedagogia e Universitetit të Korçës, dr. Adelina Nexhipi, mbajti për të pranishmit leksionin e hapur me temë “Mësonjëtorja e Parë Shqipe”.
Më pastaj, ky delegacioni ju organizua pritje edhe nga Rektori i Universitetit të Korçës “Fan.S.Noli”, Prof.dr. Ali Jashari. Me këtë rast u nënshkrua një Marrëveshje bashkëpunimi në mes të dy universiteteve. Ndërkaq, ky delegacion një orë historie dhe gjuhësie mbajtën në ambientet e Muzeut të Shkollës së Parë shqipe në Korçë dhe qendrën mesjetare të kulturës dhe arsimit në Vaskopojë.
Gjatë vizitës në Korçë studentët u njohën me historinë dhe kulturën e qytetit dhe rrethinës.
Gëzuar mësimdhënës të dashur!

Prof. Ass. Dr. RAGIP GJOSHI

 

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas, Prizren, Rinor Nuhiu, Zyrtar për Komunikim, Aktiviteti i USAID Drejtësia Vlen. Në fund pati diskutim në mes të panelistëve dhe pjesëmarrësve mbi të gjeturat dhe rekomandimet e raportit: Hartëzimi i nevojave të Komuniteteve për Drejtësi. "

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas