Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

U.d. Rektori Temaj priti në takim zyrtarë nga Ambasada Franceze

18 Prill 2019

Në Universitetin “Ukshin Hoti” ishin për vizitë zyrtare Ambasada Franceze përfaqësuar nga z. Joseph Giustiniani, Atashe për Bashkëpunim së bashku me Prof. Dr. Stephane Badet kordinator për bashkëpunim ndërkombëtar nga Universiteti “Bordeaux” Francë. Të pranishmit në takim i priti u.d. Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Asoc. Dr. Ismet Temaj, Zëvendës i u.d Rektorit Prof. Ass. Dr. Shemsi Morina, Dekani i Fakultetit të Shkencave të Jetës dhe Mjedisit, Prof. Asoc. Dr. Isuf Lushi, profesori nga programi i Agrobiznesit, Prof. Ass. Ekrem Gjokaj si dhe Asistenti i rregullt Nol Krasniqi PhD(c) i cili njëkosisht është bursist i qeverisë francize për studimet e doktorratës në Francë.

u.d Rektori Temaj i njoftoj musafirët për njësitë akademike dhe programet e UPZ-së si dhe shprehi gaditëshmërinë për bashkëpunim në sferat e ndryshme shkencore dhe mobilitetet me Erasmus +, horizont 2020 ndërmjet, Universiteteve Franceze dhe Universitetit “Ukshin Hoti” Prizren. Përfaqësuesi nga ambasada franceze ofroi një propozim konkret nga viti ardhshëm, në lidhje me ofrimin e praktikës disa mujore në Universitetin Bordeaux - Francë për studentët e profilit Agrobiznes nga UPZ.
Qyteti i Bordeaux ka një universitet presitigjioz dhe njihet si kryeqyteti botëror i verërave dhe ka ngjajshmëri me regjionin e Prizrenit.

Po ashtu të pranishmit vizituan objektin e Fakultetit të Shkencave të Jetës ku u pritën nga stafi i FSHJM-së. Dekani Prof. Asoc. Dr. Isuf Lushi i njoftoj për korrikulat e programeve dhe u dakorduan për bashkëpunim me Universitetin e Bordeaux, si dhe vizituan laboratorët e Fakultetit.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas, Prizren, Rinor Nuhiu, Zyrtar për Komunikim, Aktiviteti i USAID Drejtësia Vlen. Në fund pati diskutim në mes të panelistëve dhe pjesëmarrësve mbi të gjeturat dhe rekomandimet e raportit: Hartëzimi i nevojave të Komuniteteve për Drejtësi. "

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas