Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Akademi Politike Shkencore për veprimtarin Ukshin Hoti në UPZ

16 Maj 2019

 

Në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren të enjten, më 16 maj 2019 është mbajtur akademi politike shkencore për veprimtarin e çështjes kombëtare Ukshin Hoti në 20 vjetorin e zhdukjes. Me këtë rast të pranishëm kanë qenë Rektori i UPZ-së, Prof. Asoc. Dr. Ismet Temaj, Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës z. Kadri Veseli, Kryeministri i Republikës së Kosovës, z. Ramush Haradinaj, Ministri i Kulturës Rinisë dhe Sportit z. Kujtim Gashi, kryetari i Komunës së Rahovecit z. Smajl Latifi, deputetë të Kuvendit të Kosovës, djali i Ukshin Hotit Andin Hoti, familjarë të tjerë të tij si dhe mysafirë të shumtë.

Ndërkaq, Kryetari i Kuvendit të Kosovës Veseli dhe Kryeministri Haradinaj u takuan ndaras me Rektorin e UPZ-së Temaj, të cilit i uruar marrjen e detyrës dhe i ofruan mbështetje të plotë në realizimin e misionit të tij për zhvillimin e universitetit të dytë publik në vend.

 

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas, Prizren, Rinor Nuhiu, Zyrtar për Komunikim, Aktiviteti i USAID Drejtësia Vlen. Në fund pati diskutim në mes të panelistëve dhe pjesëmarrësve mbi të gjeturat dhe rekomandimet e raportit: Hartëzimi i nevojave të Komuniteteve për Drejtësi. "

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas