Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Rektori Temaj dhe profesorët Nimani e Kortoqi po marrin pjesë në Konferencën Ndërkombëtare në Bukuresht në Rumani

28 Maj 2019

Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Asoc. Dr. Ismet Temaj, i shoqëruar nga profesorët dhe anëtarët e Këshillit Drejtues, Prof. Ass. Dr. Artan Nimani dhe Prof. Ass. Dr. Ylli Kortoqi, po marrin pjesë në Konferencën Ndërkombëtare mbi  "Bashkëpunimin mes universiteteve për shkencën e hapur"  28-29 maj 2019 në Universitetin e Bukureshtit në Rumani. Qëllimi i kësaj ngjarje të rëndësishme është të lehtësojë diskutimet mbi sfidat aktuale në arsimin e lartë në kontekst global dhe rajonal, në një botë në ndryshim dhe globalizim. Folësit dhe pjesëmarrësit e përzgjedhur kryesor po analizojnë dhe përpunojnë nga perspektivat e ndryshme temat që mbulojnë misionet kryesore dhe proceset prioritare brenda universiteteve. Përfaqësuesit e UPZ-së po marrin pjesë në mënyrë aktive në punimet e Konferencës, duke përfituar edhe nga mësimet dhe përvojat nga universitetet pjesëmarrëse.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas, Prizren, Rinor Nuhiu, Zyrtar për Komunikim, Aktiviteti i USAID Drejtësia Vlen. Në fund pati diskutim në mes të panelistëve dhe pjesëmarrësve mbi të gjeturat dhe rekomandimet e raportit: Hartëzimi i nevojave të Komuniteteve për Drejtësi. "

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas