Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Unioni i të Diplomuarve në Turqi vizituan Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren

19 Qershor 2019

Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të mërkurën e kanë vizituar përfaqësues të Unionit të Diplomuarve në Turqi. Ata janë pritur nga Rektori Prof. Asoc. Dr. Ismet Temaj, Prorektori për Bashkëpunim Ndërkombëtar dhe Ngritje të Cilësisë, Prof. Ass. Dr. Soner Yildirim, Prorektori për Mësimdhënie, Çështje të Studentëve dhe Kërkime Shkencore, Prof. Ass. Dr. Shemsi Morina, Drejtori i Zyrës për Marrëdhënie me Jashtë, z. Përparim Avdullahu, dhe shefja e Degës së Gjuhës Turke në Fakultetin e Edukimit, Elsev Brina. Fillimisht ata uruan rektorin per detyren.

Në takim është diskutuar për vendosjen e bashkëpunimit me qëllim të mbështetjes së studentëve të dalluar për vazhdimin e studimeve në Turqi dhe prurjen e studentëve të Turqisë për studime në drejtimet përkatëse të UPZ-së, posaçërisht në drejtimin e gjuhës turke.

Rektori Temaj me këtë rast theksoi se bashkëpunimi është i mirëpritur duke marr për bazë raportet e mira që ka Kosova me shtetin mik Turqinë, në këtë kuadër edhe UPZ me universitet turke. Ne si universitet jemi mirënjohës Turqisë për mbështetje në shumë aspekte dhe gjatë mandatit tim unë jam i interesuar që të thellohet dhe zgjerohet bashkëpunimi, shtoi Rektori Temaj.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas, Prizren, Rinor Nuhiu, Zyrtar për Komunikim, Aktiviteti i USAID Drejtësia Vlen. Në fund pati diskutim në mes të panelistëve dhe pjesëmarrësve mbi të gjeturat dhe rekomandimet e raportit: Hartëzimi i nevojave të Komuniteteve për Drejtësi. "

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas