Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Rektori Temaj vizitoi International Business College Mitrovica (IBCM)

20 Korrik 2019

 

Rektori i Universitetit të Prizrenit "Ukshin Hoti" Prof. Asoc. Dr Ismet Temaj dhe ekipi i tij vizituan International Business College Mitrovica (IBCM) ku u takuan me  Drejtorin e IBC-M, Prof. Dr. Mihone Kerolli – Mustafa. Në takim u prezantuan shkurtimisht të dy institucionet, si dhe diskutuan mbi mundësitë që ato ofrojnë dhe sfidat me të cilat ballafaqohen.

Për më tepër, ata diskutuan projektin T2P "Krijimi i teorisë në qendrat praktike për inovacion dhe punësim." Që nga viti 2017, projekti ka operuar me një konsorcium prej 17 partnerësh, përfshirë Universitetin e Prizrenit. Synon të përmirësojë rëndësinë e arsimit të lartë për tregun e punës dhe shoqërinë në Kosovë përmes krijimit të modeleve të qëndrueshme të ndërveprimit midis universiteteve dhe ndërmarrjeve. Përfaqësuesit e Universitetit të Prizrenit të azhurnuar për progresin e tyre në zhvillimin e studimeve të rasteve relevante ndanë përfitimet e mobilitetit të studentëve dhe stafit dhe diskutuan zhvillimin e mëtejshëm të Qendrave të Inovacionit.

IBC-M ka kënaqësinë të vazhdojë të ketë një partneritet të fortë me Universitetin e Prizrenit.

 

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas, Prizren, Rinor Nuhiu, Zyrtar për Komunikim, Aktiviteti i USAID Drejtësia Vlen. Në fund pati diskutim në mes të panelistëve dhe pjesëmarrësve mbi të gjeturat dhe rekomandimet e raportit: Hartëzimi i nevojave të Komuniteteve për Drejtësi. "

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas