Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

UPZ arrin bashkëpunim me Universitetin Camarino në Itali

02 Gusht 2019

Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Asoc. Dr. Ismet Temaj dhe Prorektorët, Prof. Ass. Dr.Shemsi Morina të premten kanë pritur në takim një delegacion nga Universiteti i Camarino në Itali, me rast është iniciuar bashkëpunimi dy palësh. Në takim ishin prof. Slaudio Pettinari Rektor dhe prof. Reneto De Leone profesor në këtë universitet.

Bashkëpunimin mes dy universiteteve e kanë iniciuar Zv. Ministri i Diasporës, Afrim Bekteshi-ish studentë i UPZ-së dhe znj. Ariana Kosova, President e Lidhjes së mësuesve shqiptarë në Itali, e cila po ashtu ishte pjese e takimit.

Rektori Temaj e vlerësoi lartë fillimin e bashkëpunimit në mes të dy institucioneve dhe theksoi se do të kujdesen që kjo iniciativë të jetë frutdhënëse.

Zv. Ministri i Diasporës Bekteshi theksoi se për të ka qenë nder, privilegj dhe emocion i vecantë që të kujdeset për këtë takim, duke marr parasysh se ai studimet i ka kryer në këtë tempull të dijës i cili pa dyshim që do të zhvillohet edhe në aspektin e ndërkombëtarizimit, e cila marrëveshje shkon në këtë funksion. A shtoi se ashtu si ka ndodhur me UP do te kujdeset qe edhe studentët e UPZ të fitojnë bursa për të studiuar në këtë universitet prestigjioz që do të jetë pjesë e marrëveshjes.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas, Prizren, Rinor Nuhiu, Zyrtar për Komunikim, Aktiviteti i USAID Drejtësia Vlen. Në fund pati diskutim në mes të panelistëve dhe pjesëmarrësve mbi të gjeturat dhe rekomandimet e raportit: Hartëzimi i nevojave të Komuniteteve për Drejtësi. "

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas