Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Memorandum bashkëpunimi në mes të Ambasadës Amerikane dhe Universitetit “Ukshin Hoti’ në Prizren

02 Tetor 2019

Universiteti “Ukshin Hoti” në Prizren, Fakultetit të Filologjisë, Dega Gjuhë dhe letërsi angleze, ka arritur memorandum bashkëpunimi me Ambasadën e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Prishtinë.

Në kuadër të këtij bashkëpunimi, për vitin akademik 2019/2020, në degën e Gjuhës dhe letërsisë angleze janë angazhuar një ligjëruese dhe një asistent. Rebecca Aaron (English Language Felloë) dhe Dzan Harba (English Teaching Assistant) u mirëpritën dje nga u.d. dekanja Prof.ass.dr. Vjollca Dibra dhe prodekani Prof.ass. dr. Xhafer Beqiraj. Ky memorandum parasheh thellimin e bashkëpunimit të mëtejshëm në mes këtyre partnerëve drejt promovimit të mësimdhënies dhe mësimnxënies  dhe ngritjes së kapaciteteve të studenteve të degës së gjuhës angleze.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas, Prizren, Rinor Nuhiu, Zyrtar për Komunikim, Aktiviteti i USAID Drejtësia Vlen. Në fund pati diskutim në mes të panelistëve dhe pjesëmarrësve mbi të gjeturat dhe rekomandimet e raportit: Hartëzimi i nevojave të Komuniteteve për Drejtësi. "

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas