Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Policia e Kosovës mbajti ligjëratë në UPZ për vetëdijesimi i të rinjve mbi pasojat e ekstremizmit dhe radikalizmit fetar

05 Nëntor 2019

Policia e Kosovës ka mbajtur një ligjëratë para studentëve të Universitetit “Ukshin Hoti” me temën: “Vetëdijesimi i të rinjve mbi pasojat e ekstremizmit dhe radikalizmit fetar”. Po ashtu zyrtarët policore i priti në takim Prorektori dhe zv.rektori Prof. Ass. Dr. Shemsi Morina.

Qëllimi i kësaj ligjërate ishe mobilizimi i të rinjve kosovarë për të bashkëpunuar me Policinë e Kosovës dhe organet tjera të rendit në paraqitjen e dukurive negative.

Çështjet që u diskutuan gjatë kësaj ligjërate ishin: procesi i ekstremizmit dhe radikalizmit në Kosovë, procesi i rekrutimit dhe radikalizmit, qartësimi i termit “Shtet Sekular”, mënyrat e paraqitjes së ekstremizmit në Kosovë dhe format e parandalimit të përfshirjes, veprimet dhe preventivat e Policisë së Kosovës kundrejt kësaj dukurie.

Po ashtu, u diskutuan çështje të tjera negative të shoqërisë kosovare, si: definimi i terrorizmit, shkaktarët e terrorizmit me motive të devijuara fetare, viktimat e terrorizmit dhe roli i të rinjëve në parandalimin e vrasjeve të pafajshme, ndërsa theks të veçantë iu dha bashkëpunimit prind-studentë-shoqëri.

Ligjëratën e realizuan përfaqësues nga Policia e Kosovës: Gazmend Hoxha, Kolonel, Ramadan Ahmeti, Major, Rifat Marmullaku, Zyrtar Nacional për Programin e OSCE-së në Kosovë, dhe Shkëlzen Marevci, botues librash për dukuritë negative të shoqërisë në Kosovë, ndërsa prezent ishin edhe Faton Alija, drejtor i Drejtorisë Rajonale të Policisë së Kosovës në Prizren, toger Shaban Osmanollaj, shef i Zyrës për Informim i PK-së për rajonin e Prizrenit si dhe toger Vesel Gashi nga departamenti i PK komunitet, ne PK Prizren.

Përfaqësuesit e Policisë së Kosovës në fund shpërndanë broshura për studentë lidhur me këto dukuri negative.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas, Prizren, Rinor Nuhiu, Zyrtar për Komunikim, Aktiviteti i USAID Drejtësia Vlen. Në fund pati diskutim në mes të panelistëve dhe pjesëmarrësve mbi të gjeturat dhe rekomandimet e raportit: Hartëzimi i nevojave të Komuniteteve për Drejtësi. "

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas