Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Gjimnazi “Loyola“ dhe Universiteti i Prizrenit “Ukshin Hoti“ nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi

05 Nëntor 2019


Me qëllim të zhvillimit dhe përparimit të mësimdhënies e mësimnxënies, është nënshkruar sot një marrëveshje bashkëpunimi në mes Gjimnazit “Loyola“ në Prizren dhe Universitetit të Prizrenit “Ukshin Hoti“.

Kjo marrëveshje, që njëkohësisht thellon bashkëpunimin në mes këtyre dy institucioneve, u nënshkrua nga rektori i Universitetit të Prizrenit, prof.dr.Ismet Temaj dhe drejtori i Gjimnazit “Loyola“, Neki Jahaj.

Bazuar në marrëveshjen e arritur sot, studentët e Universitetit të Prizrenit të vitit të katërt të Degës Gjuhë Gjermane, do të kenë mundësi të hospitojnë në orët mësimore në Gjimnazin “Loyola“, në kuadër të praktikës profesionale, e paraparë me programin studimore universitar.

Të pranishëm në këtë ceremoni ishin edhe dr.Xhafer Beqiraj, prodekan i UPz-së, prof.dr.Izet Maksutaj, profesor ordinar në UPz dhe prof.dr.Ilir Krusha,shef i katedrës së gjermanishtes dhe Sabine Hasanbegoviq, lektore e OAD-së nga Austria.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas, Prizren, Rinor Nuhiu, Zyrtar për Komunikim, Aktiviteti i USAID Drejtësia Vlen. Në fund pati diskutim në mes të panelistëve dhe pjesëmarrësve mbi të gjeturat dhe rekomandimet e raportit: Hartëzimi i nevojave të Komuniteteve për Drejtësi. "

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas