Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Studimi në Universitetin Hochschule Geisenheim - Fitore Fetahi nga UPZ

17 Dhjetor 2019

Jeta është një aventurë e guximshme, një ditë ju jeni duke lexuar një libër në shtëpi dhe ditën tjetër ju merrni mundësinë për të studiuar në një universitet të shkëlqyeshëm si Universiteti Hochschule Geisenheim.

Duhet të them që këto dy muaj kanë qenë mjaft sfidë dhe në të njëjtën kohë u argëtova shumë duke u përpjekur të ndiqja klasa të ndryshme, të bëja miq të rinj dhe të njihja më mirë qytetin dhe rregullat e tij. Unë kam qenë në gjendje të ndjek shumë kurse të ndryshme, madje mendova se nuk ishin në marrëveshjen time të të mësuarit. Gjatë kësaj kohe mësova shumë gjëra në lidhje me verën, prodhimin e saj, zhvillimin e saj. Ndërkohë zbulova se nuk di asgjë për verën që prodhon vendi im dhe tani jam shumë e interesuar. Ndoshta në të ardhmen e afërt mund të vazhdoj rrugën time për të qenë një biznesmen në industrinë e verës.

Kurse janë shumë argëtuese për t'u ndjekur, shumica e tyre përveç pjesës teorike që ata kanë praktikuar, një gjë që në Kosovë nuk është zhvilluar aq shumë. Çdo të mërkurë ka një festë për studentët e quajtur Wainfass, ku universiteti ynë prezanton verën e saj dhe ne kemi mundësinë për ta shijuar atë.

Tani për tani unë po ndjek disa kurse nga semestri i pestë dhe disa nga semestri i parë dhe i tretë. Duhet të them që janë shumë të organizuar. Ato fillojnë kryesisht me teori në vitin e parë. Në vitin e dytë ata vazhdojnë me teori dhe pak praktikë, pak shijim të verës, në mënyrë që studentët të mund të dinë ndryshimin midis verërave. Dhe në vitin e tretë ka shumë projekte që studentët duhet të shkruajnë, përveç që të përdorin gjithçka që mësuan gjatë viteve në universitet.

Unë mendoj se kjo është një mundësi e shkëlqyeshme që më është ofruar dhe nuk mund të pres që ta ndaj përvojën time me të gjithë miqtë e mi kosovarë.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas, Prizren, Rinor Nuhiu, Zyrtar për Komunikim, Aktiviteti i USAID Drejtësia Vlen. Në fund pati diskutim në mes të panelistëve dhe pjesëmarrësve mbi të gjeturat dhe rekomandimet e raportit: Hartëzimi i nevojave të Komuniteteve për Drejtësi. "

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas