Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Universiteti “Ukshin Hoti” arrin marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin Eötvös Loránd në Hungari

14 Shkurt 2020

Universiteti “Ukshin Hoti” në Prizren, të premten ka arritur marrëveshje bashkëpunimi me Eötvös Loránd University – Fakulteti i Shkencave Sociale, në Hungari. Marrëveshja është nënshkruar nga Rektori Prof. Asoc. Dr. Ismet Temaj dhe dekani i këtij fakulteti Asoc. Prof. Dr. Gabor Juhasz.

Marrëveshja parasheh, shkëmbimi i materialeve në hulumtime, publikimeve dhe të dhënave akademike; Hulumtime e Publikime të përbashkëta shkencore, shkëmbimin e stafit dhe programeve, organizimin e programeve të përbashkëta, etj.

Përfaqësuesit e dy institucioneve e vlerësuan lartë arritjen e kësaj marrëveshje.

Eötvös Loránd University është universiteti më i vjetër dhe më i madh në Hungari.

Rektori Temaj po qëndron në vizitë zyrtare në Hungari i shoqëruar edhe nga Drejtori për marrëdhënie me Jashtë në Universietin “Ukshin Hoti” në Prizren, z. Përparim Avdullahu.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas, Prizren, Rinor Nuhiu, Zyrtar për Komunikim, Aktiviteti i USAID Drejtësia Vlen. Në fund pati diskutim në mes të panelistëve dhe pjesëmarrësve mbi të gjeturat dhe rekomandimet e raportit: Hartëzimi i nevojave të Komuniteteve për Drejtësi. "

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas