Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Konstituohet Komisioni Zgjedhor për Zgjedhjet Studentore në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren

04 Mars 2016

Në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren të premten është bërë konstituimi i Komisionit Zgjedhor për Zgjedhjet Studentore të cilat do të mbahen më 17.05.2016. Mbledhjen konstituive e udhëhoqi Dr. Sc. Bekim Gashi, Kryesues i Këshillit Drejtues të UPZ-së. Me këtë rasti Gashi i uroi punë të suksesshme Komisionit Zgjedhor duke i ofruar mbështetje të plotë nga ana e Këshillit Drejtues për çdo kërkesë që adresohet dhe paqartësi eventuale që paraqitet. Ai kërkoi që gjithçka të publikohet me kohë në ueb faqen zyrtare që të kemi një proces transparent. Kryesuesi Gashi theksoi se, ashtu siç e parasheh Rregullorja do të bëhet plotësimi i Komisionit Zgjedhor me përfaqësuesit e organizatave studentore në kohën e duhur. Ai kukoi nga KQZ gjithashtu që të respektohet në përpikëri dinamika zgjedhore e përcaktuar nga Këshilli Drejtues në mënyrë që të mos çrregullohet procesi.

Në këtë mbledhje u konfirmua me votim unanim në pozitën e Kryetarit të Komisionit Zgjedhor ashtu siç e parasheh Rregullorja, PHD. Cand. Msc. Adem Sallauka, ndërsa po ashtu unanimisht u zgjodh Zv.Kryetar i Prof. Asoc. Shkëlqim Millaku.

 

Në fund Kryetari i Komisionit Zgjedhor Sallauka u zotua për një proces fer dhe transparent dhe kryerjen e punëve me përkushtim e përgjegjësi.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas, Prizren, Rinor Nuhiu, Zyrtar për Komunikim, Aktiviteti i USAID Drejtësia Vlen. Në fund pati diskutim në mes të panelistëve dhe pjesëmarrësve mbi të gjeturat dhe rekomandimet e raportit: Hartëzimi i nevojave të Komuniteteve për Drejtësi. "

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas