Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: rektorati@uni-prizren.com (Rektorati)

Rektori Vataj prit në takim një delegacion nga Universiteti i LUdeS H.E.I (Lugano, Zvicer)

27 Maj 2016

Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj, të premten ka pritur në takim një delegacion nga Universiteti i LUdeS H.E.I (Lugano, Zvicer), në përbërje nga Prof. Dr. Lucio Tonello, shef i shkencave bio-matematikore dhe profesor Glanda Cappello. Temë bosht e takimit ishte vendosja e bashkëpunimit mes të dy universiteteve dhe definimi i fushave përkatëse ku mund të bashkëpunohet.

Rektori Vataj i njoftoi mysafirët nga ky Universitet për të arriturat dhe sfidat e UPZ dhe theksoi se ekzistojnë fushat e interesit të përbashkët ku mund të fillojnë bashkëpunimin,  mundësia e shkëmbimit të studentëve, profesorëve dhe përvojave.

Prof. Dr. Lucio Tonello, shef i shkencave bio-matematikore në këtë universitet e falënderoi Rektorin Vataj për mikpritjen dhe i sjelli të falat nga rektori i Universitetit të Luganos duke bërë të ditur se ekziston gatishmëri për të lidhur bashkëpunim mes të dy universiteteve.

Delegacioni nga ky Universitet është takuar edhe me u.d. Dekanin e Fakultetit të Ekonomisë, Prof. Ass. Dr. Isuf Lushi, i cili është shprehur i gatshëm të bashkëpunoj në të gjitha aspektet dhe fushat e interesit të përbashkët.

 

Në një të ardhme të afërt Rektori Vataj do të vizitoj Universiteti i LUdeS H.E.I (Lugano, Zvicer) me ftesë të tyre ku do të nënshkruhet marrëveshje për bashkëpunim në fushat akademike.

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas, Prizren, Rinor Nuhiu, Zyrtar për Komunikim, Aktiviteti i USAID Drejtësia Vlen. Në fund pati diskutim në mes të panelistëve dhe pjesëmarrësve mbi të gjeturat dhe rekomandimet e raportit: Hartëzimi i nevojave të Komuniteteve për Drejtësi. "

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas